SEGA geeft toe vorige generatie het slecht te hebben gedaan

Sega Atlus overname

SEGA heeft in een interview gezegd dat zij vinden dat de vorige generatie games van het bedrijf niet goed waren. De games die zij in die periode uitbrachten is niet iets waar zij trots op waren en dit wilt het bedrijf in de toekomst aanpakken.

Jurgen Post had het volgende te zeggen:

Sonic

“We were a little bit opportunistic, signing a lot of titles and doing things that were not necessarily very good. There was a time when you could sell a lot of products, for example on Wii, but that market has gone. Today if you want to survive, you need to focus on quality. We want to create games that are very good and have a long tail.”

Hierin zegt hij dat ze te opportunistisch hebben gereageerd en veel games hebben gemaakt die niet erg goed waren. De markt voor de Wii was op dit moment ook al verder gedaan en wat overbleef voor game makers om zich te onderscheiden was kwaliteit. SEGA wilt spellen maken welk erg goed zijn en lang gespeeld kunnen worden. Het bedrijf heeft al nieuwe Sonic games aangekondigd maar is al een beetje terug naar hun roots gegaan met het spel Sonic Generations. Welk weer het karakter van dat spel terug wist te brengen op de hedendaagse consoles.

Wat vond jij van de spellen van SEGA de afgelopen jaren? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek