Sega voltooit verkrijging Atlus

Sega Atlus overname

In 2013 verkreeg Sega het failliete Atlus. Sega legde daarmee de toekomst van het bedrijf voor het komende jaar vast. Nu, 3 jaar later, heeft Sega de overname voltooid. Dat betekent dat alle games van de developer in Noord America gepublished zullen worden. Sega kondigde het nieuws in een press release aan. Ondanks de overname zullen beide bedrijven hun eigen identiteit behouden.

Sega Atlus overname

Sega vertelde dat de verandering werd gemaakt om “business accounts” makkelijker te maken. De publishing afdelingen zullen verenigd worden. Sega beweerde dat geen enkele video game of andere producten hier onder zullen lijden. Sega vertelde dat door de integratie van het Atlus USA bedrijf, de localisation van onder andere Yakuza 5 en Hatsune Mike: Project Diva F mogelijk is geworden. Dat Naoto Hiraoko, de CEO van Atlus, nu voor Sega zou werken blijkt voordelig voor beide bedrijven.

Sega beweert dat sinds beide bedrijven onder de Sega games division hebben gewerkt, beide bedrijven zijn gegroeid en een totaal van 23 game producten hebben uitgebracht. Atlus zou daarbij een grote rol hebben gespeeld vanwege hun vaardigheid in het lokaliseren en uitbrengen van Japanse video game producten op efficiënte wijze. De kracht van Sega komt daar bij kijken door middel van hun reputatie als leading publisher in de industrie.

Daarnaast werd aangekondigd dat Ivo Gerscovich chief head brand officer van Sonic en senior vice president van Sega van America zal worden. Gerscovich zal daarbij het Sonic project overzien en richting geven aan de toekomst van de Sonic the Hedgehog franchise. Daarbij zullen video games, TV shows, retail producten en een film komen kijken. 2016 is de 25th anniversary voor Sonic. Daarom zal er in juli een fan event worden gehouden.

Ook de vice president van de product development Takashi Iizuka zal verhuizen van de Sega HQ in Japan naar de Sonic business unit in Los Angeles, waar ook Gerscovich is. Iizuka heeft een rijke geschiedenis aan de development van de Sonic franchise en zal helpen met het streamlinen van productie.

Tevens zal Persona 5 dit jaar nog uitkomen voor Playstation 3 en Playstation 4.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek