Senior editor Mass Effect: Andromeda stapt op

Mass Effect: Andromeda

Cameron Harris, senior editor van BioWare, gaat haar functie neerleggen en het bedrijf in april verlaten. Volgens haar twitter berichten verlaat ze ook de game-industrie. Momenteel werkt Harris nog aan de aankomende game Mass Effect: Andromeda. 

Mass Effect: Andromeda

Cameron Harris

Via twitter kondigde ze haar vertrek aan: “Ik heb besloten de game-industrie te verlaten om terug te gaan naar Seattle voor nieuwe kansen daar. Ik verlaat BioWare halverwege april. Ik heb een fantastische tijd bij BioWare gehad en heb kunnen werken met veel getalenteerde en gepassioneerde mensen. Ik ben dankbaar voor alles dat zij mij over de afgelopen jaren hebben geleerd.” Ook de fans van BioWare games worden bedankt door de senior editor.

Harris werkte sinds 2007 in de game-industrie bij o.a. Microsoft en Nintendo. Ze heeft onder andere ook bijgedragen aan de game Star Wars: The Old Republic, Guild Wars 2, Gears of War 3 Dragon Age: Inquisition en op dit moment draagt ze nog een steentje bij aan de game Mass Effect: Andromeda.

Eerder dit jaar heeft schrijver David Gaider van de Mass Effect- en Dragon Age-games BioWare al verlaten, om te werken aan nieuwe Baldur’s Gate-games. Mass Effect: Andromeda staat gepland voor een release in het eerste kwartaal van 2017 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Dit is niet het eerste grote vertrek binnen BioWare van de afgelopen tijd. In 2012 hebben de oprichters van de game studio, Ray Muzyka en Greg Zeschuk de game-industrie verlaten om zich te focussen op liefdadigheidswerken en bier journalistiek. Eerder dit jaar heeft de schrijver van Dragon Age en Mass Effect, David Gaider, BioWare verlaten en is naar Beamdog gegaan, de ontwikkelaar van de komende Baldur’s Gate uitbreiding Siege of Dragonspear.

Bron: Twitter

De release van Mass Effect: Andromeda stond in eerste instantie gepland voor de feestdagen van 2016, maar is van de maand uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2017. De game verschijnt op PC, XBONE en PS4.

Tags

Over: ThermoFles

Is een diehard gamer van de ochtend tot de avond en gaat geen game uit de weg. Buiten het gamen om is hij een liefhebbende vader van een dochter van 2,5 en een zoon van 5. Daarnaast heeft hij nog een sport die 'vrouw' heet waar hij ook elke dag mee in de weer gaat. Tijdens het gamen tikt hij graag een paar zinnetjes weg op onze website.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek