Series die een (HD) Collection verdienen?

game releases afbeelding

We zien ze steeds vaker terugkeren, de (HD) Collections van video game series. Een groot voorbeeld hier van is natuurlijk Uncharted’s Nathan Drake Collection, waarin alle drie voorgaande Uncharted games zijn opgepoetst voor de PS4. Een game oppoetsen of serie oppoetsen en uitbrengen op een nieuwere console, willen we dit wel of niet?

Zelf zit ik vaak te denken over hoe ik oudere games van mijn Playstation 2, Gamecube of PlayStation 3 graag opnieuw zou willen beleven. Omdat ik een aantal oudere consoles of games niet meer heb is dat helaas niet mogelijk, of toch wel? Wat we steeds vaker zien is dat games met een goede serie, zoals Uncharted en The Legend of Zelda een HD versie krijgen van hun oudere games. Leuk voor de veteranen om het spel nog een keer te beleven, maar natuurlijk ook voor gamers die niet of nauwelijks bekend zijn met de game of serie.

Het afgelopen jaar hebben we opnieuw een hoop (HD) remakes gezien van verschillende populaire games, maar welke missen we nog? Zelf ben ik bijvoorbeeld een die-hard Killzone fan en zou goudstaven inruilen om een Killzone Collection te bemachtigen voor de PS4, maar gaat deze ooit komen? Er is namelijk al een trilogie uitgebracht geworden voor de PS3, maar helaas niet voor de PS4.

Hebben jullie genoten van de remakes die in 2015 zijn uitgebracht zoals de Uncharted: Nathan Drake Collection, of de Devil May Cry 4 remake? Laat ons weten van welke remake jij vooral hebt genoten het afgelopen jaar en voor welke game of serie jij graag een remake of collection ziet verschijnen voor de huidige generatie consoles en of PC.

De laatste tijd hebben we veel nieuwsberichten zien langskomen over het terugbrengen van oudere games, wij zijn dus erg benieuwd hoe veel we van deze games gaan terug zien volgend jaar!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek