Shadow of the Tomb Raider verschijnt op 14 september

SOTR

Square Enix heeft vandaag Shadow of the Tomb Raider aangekondigd. De game zal verschijnen op de Xbox One, Playstation 4 en Windows PC. Eerder verschenen al gelekte berichten over de game’s onthulling en release datum.

In de broncode van de teaser website stond namelijk al dat de game op 14 september zou verschijnen. In tegenstelling tot voorgaande delen zal deze Tomb Raider niet tijdelijk exclusief zijn voor de Xbox One familie, maar verschijnt Lara Croft’s avontuur op alle platformen tegelijk.

De Officiële onthulling van de game zal plaatsvinden op 27 april 2018. Op die dag zal er op de officiële website een wedstrijd plaatsvinden waar spelers kans maken om naar één van de drie onthullingsevenementen te gaan, waar zij de game kunnen spelen. Bekijk hier beneden alvast de eerste teaser trailer.

Tomb Raider kreeg een reboot in 2013 waarna in 2015 het volgende deel in de serie verscheen. Zo’n drie jaar later wordt het volgende deel onthuld en verschijnt deze na ongeveer 3,5 jaar na het laatste deel. Rise of the Tomb Raider kreeg meer dan 100 “Best of” – nominaties en zorgde er voor dat de franchise wereldwijd meer dan 63 miljoen games heeft verkocht. Uiteraard vraagt dit dan om een nieuw deel.

Shadow of the Tomb Raider verschijnt op 14 september voor Playstation 4, Xbox One en Windows PC. De game wordt op 27 april volledig onthuld.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek