Shen rework is nu live

Shen splash

Er werd de afgelopen tijd flink erop los getest op de PBE-servers van League of Legends. Hierop was het namelijk al mogelijk om Shen in zijn gereworkte staat te spelen. Hij verandert niet veel op zijn uiterlijk, echter krijgen zijn abilities en animaties een flinke update.

Een aantal weken geleden had Riot games op de PBE-forums de Shen rework aangekondigd. Hierbij zou vooral gekeken worden naar de abilityset. omdat Riot Games van mening was dat ze zowel Shen als zijn enemy een eentonige laningphase hadden gegeven en dat daar verandering in moest komen. Shen krijgt nu een Ki Blade die hem volgt door summoners rift. De Ki Blade zie je ook veel terug in de nieuwe abilities van Shen.

Shen League

Abilityset:

 • Passive: Ki Barrier
  Als Shen een ability cast dan krijgt hij een tijdelijk schild. Het schild heeft echter een vrij lange cooldown, maar deze kan verminderd worden als een van zijn abilities een vriendelijke of vijandelijke champion raakt.
 • Q: Twilight Assault
  Shen roept zijn Ki Blade naar zich toe en versterkt de 3 volgende basic attacks (dit scalet op Shens maximum health). Vijandelijke champions worden geslowed en als deze champions worden aangevallen door Shen krijgen ze extra damage en krijgt Shen extra attack speed.
 • W: Spirit’s Refuge
  Shen’s Ki Blade maakt een schild die het mogelijk maakt dat vriendelijke champions en Shen tijdelijk basic attacks kunnen dodgen.
 • E: Shadow Dash
  Passive – Shen krijgt een portie van zijn energy terug, elke keer als hij schade aan een vijandelijke champion toebrengt.
  Active – Shen dasht naar een locatie toe: alle vijandelijke champions die geraakt worden zijn dan getaunt en moeten Shen aanvallen.
 • R: Stand United
  Shen teleporteert naar een vriendelijke champion en geeft deze een schild.

Met deze release komt er ook een Shensationele bundle voor 3958RP tot 2 februari. Deze bundle bevat alle Shen skins, zelfs de legacy skins.

Wat vinden jullie van Shen’s nieuwe abiltyset? Lijkt hij je nu leuker om te spelen of juist niet? Laat het weten in de reacties!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek