Shenmue 3 haalt 5,45 miljoen euro op

Een van de best verkochte games die ooit voor de Sega Dreamcast verscheen, Shenmue 2, krijgt na 14 jaar een vervolg. Via crowdfunding website Kickstarter heeft de ontwikkelaar achter Shenmue, Yu Suzuki, reeds 5,56 miljoen dollar opgehaald. Dat is meer dan het vorige record van ruim 5,45 miljoen dat op naam staat van Bloodstained: Ritual of the Night.

Het kickstarter doel voor Shenmue 3 werd vastgesteld op twee miljoen dollar. Dit is echter de basis die nodig is om het spel te ontwikkelen. Bepaalde grote features die ook gepland staan om ontwikkeld te worden zijn aan hogere doelstellingen gekoppeld. Zo geeft Yu Suzuki aan dat er minimaal 10miljoen dollar nodig is om van Shenmue 3 een “echte” open wereld game te maken zoals dit ook al het geval was bij Shenmue 2. Echter zal deze doelstelling niet gehaald worden. De crowdfunding campagne voor Shenmue 3 werd halverwege juni tijdens de Sony persconferentie op de E3 Gaming beurs aangekondigd. Welk door de aanwezige met luid applaus werd ontvangen. Volgens Suzuki staat het spel steevast in de top van de spellen die volgens de Playstation 4 fans zou moeten verschijnen. Na afloop van de crowdfunding campagne zal Yu Suzuki, de man die ook deel 1 en deel 2 heeft ontwikkeld van Shenmue, de backers van de campagne toespreken via een livestream op Twitch. Deze livestream zal over een uur plaats vinden.

“Hello Backers and Shenmue Fans Everywhere! Yes, we are now down to the final 24 hours of the Shenmue 3 Kickstarter! Everyone has been working so hard to make this project a success, so Yu Suzuki would like to give a special message of thanks and inspiration as we head towards the goal.Please take it away, sir!” Zo heeft Yu Suzuki aangekondigd.

Het meest recente deel van Shenmue, deel 2, verscheen in 2001 op de Sega Dreamcast en was op deze console een van de weinige games die echt imponeerde. Voornamelijk om zijn open wereld werd deze game in de armen gesloten door vele bezitters van de Sega Dreamcast. Shenmue 3 zal gelanceerd worden ergens in 2017 voor zowel op de PC als op de Playstation 4.

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek