Shiny brengt een verhaal vol hoop en vriendschap naar PS4

shiny

Vandaag heeft Nederlandse uitgever SOEDESCO de game Shiny uitgebracht voor de PlayStation 4. De kindvriendelijke platformer is vanaf vandaag digitaal verkrijgbaar en ligt vanaf morgen ook fysiek in de winkels. Shiny, ontwikkeld door de Braziliaanse developer Garage 227, bevat geen geweld en is leuk voor de hele familie.

Shiny vertelt het hartverwarmende en avontuurlijke verhaal van een robotje genaamd Kramer 227, dat moet ontsnappen van planeet Aurora. De planeet koerst recht op de zon af, en Kramer zet alles op alles om zijn robotvrienden te redden van dit vreselijke lot. Zijn batterijen hebben echter een beperkte levensduur, dus moet Kramer zijn krachten slim inzetten en op zoek gaan naar nieuwe energie!

Wat maakt Shiny bijzonder?
Shiny vertelt een ontroerend verhaal dat laat zien hoeveel je kunt bereiken door samen te werken met je vrienden en elkaar te helpen.

Hardcore Gamer zei: ‘’It’s rare to find video games that instill a sense of hope and purpose without the need for killing. (…) Shiny is a special game’’.

Keengamer roemt Shiny voor het leuke hoofdpersonage Kramer 227: ‘’Shiny is an engaging and conceptually impressive debut with a likable protagonist that lovers of sci-fi, robots, and 2D platformers will gravitate towards effortlessly’’.

Unieke concept art
Dat hoofdpersonage is natuurlijk het resultaat van een uitgebreid creatief tekenproces. De originele concepttekeningen van Kramer 227 laten zien dat er robots zijn in allerlei soorten en maten! Leuk om te weten: De ontwikkelstudio die Shiny heeft gemaakt is vernoemd naar het Shiny hoofdpersonage, Kramer 227, omdat dit het eerste personage was dat ze ooit ontwikkelden. Om deze dappere robot te eren noemden ze hun studio Garage 227.

Shiny

Features:

  • Avontuurlijke platformer zonder geweld, met een retro uitstraling.
  • Help de andere robots en ontvlucht samen de verdoemde planeet.
  • Verzamel genoeg energie om te overleven en robotvrienden te redden.
  • Gebruik verschillende power-ups zoals jetpacks en energiebollen.
  • Ontdek 20 grote 2.5D levels met gedetailleerde bewegende achtergronden.

Ga jij deze game aanschaffen? Waarom wel of niet? laat het ons hieronder weten.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek