Skyrim mods op Playstation 4 niet groter dan 1GB

Skyrim mods

De Skyrim remaster verschijnt deze week voor de Playstation 4, Xbox One en PC. Bethesda heeft nog een aantal nieuwe details bekend gemaakt omtrent mods voor de console versies.

Playstation 4 bezitters kunnen namelijk niet meer dan 1GB aan mods toevoegen op hun game. Xbox One spelers niet meer dan 5GB. Het lijkt er echter op dat Playstation spelers zich niet snel zorgen hoeven te maken. De Playstation 4 variant van Skyrim laat geen mods toe die assets bevat die niet afkomstig zijn uit Skyrim. De meeste assets van de game zijn niet groter dan 1MB. Meer dan genoeg ruimte voorlopig.

Xbox One spelers kunnen daarentegen wel met mods aan de slag die assets bevat die niet afkomstig zijn uit Skyrim. Iets meer geheugen kan in dit geval wel handig zijn. Je kunt daarnaast wel oude mods verwijderen om plek te maken voor nieuwe mods.

Ongeveer hetzelfde zien we al bij Fallout 4 voor de console. De Xbox One heeft namelijk 2GB aan ruimte voor mods, de Playstation 4 variant daarentegen maar 900MB.

Bethesda heeft eerder al laten weten dat Sony de mod-support voor Skyrim op de Playstation 4 al een beetje zat dwars te bomen. Eigenlijk zou er helemaal geen mod-support komen voor de Playstation 4. Maar alsnog heeft Sony ingestemd met de voorwaarde dat er enkel Skyrim assets gebruikt mogen worden.

Skyrim: Special Edition verschijnt aanstaande vrijdag, 28 oktober voor de Playstation 4, Xbox One en Pc. Legendary Edition bezitters op PC krijgen de remaster voor niks in hun Steam Library!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek