Skyrim krijgt release datum voor Nintendo Switch

Skyrim Switch

Skyrim verschijnt op de Nintendo Switch. Iets wat al duidelijk werd tijdens de wereldwijde aankondiging van de hybride console. Tot vandaag wisten we alleen niet wanneer, maar nu gelukkig wel.

Skyrim voor de Nintendo Switch verschijnt ruim zes jaar later. Vanaf 17 november mogen we aan de slag met de meest recente singleplayer versie van The Elder Scrolls. De Switch versie bevat alle drie de uitbreidingen, dus Dragonborn, Dawnguard en Hearthfire.

Je kunt je personage op de Switch ook bedienen met motion-controls met behulp van de Joy-cons. Je kunt middels deze motion-controls je schild heffen, wapens gebruiken en zelfs je boog spannen. Verder bevat de game op de Switch exclusieve The Legend of Zelda gethematiseerde items. Deze kun je verkrijgen via de ondersteunde Amiibo’s. Tijdens de presentatie van afgelopen nacht werd duidelijk dat je de zeldzame items ook kunt vinden.

Skyrim verscheen oorspronkelijk voor de PC, Playstation 3 en Xbox 360 op 11 november, 2011. Sindsdien is de game al meerdere malen opnieuw uitgebracht. Zo hebbent de PC, Playstation 4 en Xbox One recentelijk een Definitive Edition ontvangen en zal de game ook verschijnen in VR voor de Playstation VR.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek