SNES mogelijke reboot in 2017

snes-nintendo-console-games

De NES heeft afgelopen jaar een succes geboot met zijn kleine broertje de Classic Edition. Dit jaar krijgt de succesvolle SNES ook een Classic Edition, heeft Nintendo aangekondigd.

De NES Classic Edition ging vorig jaar als warme broodjes over de toonbanken. Overal was hij uitverkocht binnen een mum van tijd.

Nintendo zei eerst dat de voorraad zou worden aangevuld maar dit bleek niet zo te zijn. Hiervoor is een reden. Nintendo is gestopt met de NES Classic Edition omdat zij toentertijd al in het ontwikkelproces zaten van de SNES Classic Edition.

snes-nintendo-console

De NES Classic lag in November 2016 in de schappen. Dit was de mini versie van de originele console die uitkwam in 1983. Technisch gezien was de “console” een simpele emulator. Plug-and-play doos die dertig games pre-installed erop had staan. Hieronder stonden grote titels zoals: Super Mario, Castlevania, Donkey Kong, Final Fantasy, Punch-Out!! en Metroid.

De nieuwe Classic Edition zal niet veel anders zijn dan zijn voorganger. Een ander model, andere games maar hetzelfde principe; eindeloos speelplezier! De mogelijke games die op de console kunnen staan zijn: Super Mario World, Chrono Trigger, Super Metroid, Super Mario Kart, The Legend of Zelda: A Link to the Past en natuurlijk nog veel meer klassiekers!

Nintendo zal dit jaar meer producten gaan produceren. Na de launch van de NES Classic bleek het zo te zijn dat er veel meer vraag was dan aanbod. Nintendo heeft afgelopen februari ook gezegd dat er meer dan 1,5 miljoen exemplaren zijn verkocht. Nintendo verwacht dus ook dat de SNES Classic ook heel goed gaat lopen.

Wat vinden jullie ervan dat Nintendo weer komt met een reboot van een oude, klassieke console? Laat het ons weten in de reacties hier beneden.

De SNES Classic Edition zal rond de kerst in 2017 uitkomen, specifieke datum is nog niet vrijgegeven door Nintendo.

Gerelateerde berichten

Tags

Over: Nephilim

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Poll

dé Kijkhoek

dé Luisterhoek