Het sociale ‘My Playstation’ is nu live

My Playstation PSN Account

Playstation kondigde een uurtje geleden aan dat hun nieuwe sociale platform genaamd My Playstation nu live is voor iedereen om te gebruiken naar wens. Dit zal het platform zijn waar iedere gamer op zat te wachten, maar wat is het en hoe werkt het? Wij hebben de antwoorden.

 

Wat is My Playstation?

Dit is een nieuw sociaal platform voor Playstation gebruikers. Je kan dit gebruiken via je browser, maar ook op je telefoon of tablet. Dit is DE manier om met je gaming buddies in touch te blijven. Ook je communities kan je beheren via dit nieuwe initiatief. Je kan vrienden vinden, je profiel aanpassen, trophies van jou en je vrienden bekijken, vriendschapsverzoeken versturen en berichten versturen of links uitwisselen.

Hoe kom ik in My Playstation terecht?

Ja kan via Playstation.com al terecht komen op dit platform. Er zal een grote button naar My Playstation rechts boven in de hoek te vinden zijn, naast de PS log-in. Maar je kan het ook direct bereiken door de my.playstation.com link te gebruiken. De website is nog een sociaal experiment, dus verwacht niet dat iedereen al direct een profiel heeft aangemaakt of bewerkt. Voor velen kan het soms moeilijk zijn om hun vrienden te bereiken, hun communities te onderhouden of berichten te sturen via de console zelf. Typen is natuurlijk moeilijk zonder zo’n mini-keyboardje voor aan je controller. Hierin liet Sony zichzelf een beetje hangen, maar vanaf nu niet meer! Dit initiatief zal zorgen voor een actievere community en in games als Fortnite, Wildlands en binnenkort PUBG is dit een zeer handige functie om te hebben. ‘PlaystationBook’ is hier.

My PlayStation

Wat vind jij van dit sociale platform? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek