Song of the Deep: een passie project van Insomniac Games

Een prachtige onderwaterscene uit de game Song of the Deep

Insomniac Games heeft naast het populaire Ratchet and Clank nog een andere titel voor ons in de aanbieding in 2016: de Metroidvania side scroller Song of the Deep.

Song of the Deep wordt een side-scrolling adventure met gameplayelementen van zowel Metroid als Castlevania. De game bevindt zich in Ierse mythologische sferen en vertelt het verhaal over Merryn, de dochter van een visser. Wanneer haar vader vermist wordt na een reis op zee, duikt Merryn met haar duikboot het water in om haar vader te vinden. De sea shanties van haar pa over zeemonsters, onderwaterkastelen en steden gemaakt van goud, zullen in dit avontuur zeker van pas komen…

Song of the Deep

De wondere onderwaterwereld van Song of the Deep in één screenshot vastgelegd

Insomniac Games is een bekende developer die al ruim twintig jaar meedraait in de gameindustrie. Hun bekendste titels zijn de Ratchet and Clank-reeks en de Spyro-reeks. Ook hebben ze Resistance, een van de weinige launch-titels voor PS3, en Sunset Overdrive, dé verrassing van 2014 op hun naam staan. Song of the Deep zal ontwikkeld worden door een klein team binnen het bedrijf: van de ruim 200 werknemers zal maar 15 man aan deze game werken.

Song of the Deep concept art

Concept art van Merryn’s duikboot

De Chief Creative Officer van Insomniac Games, Brian Hastings, noemt de game dan ook een “passie project”: “Het is de bedoeling dat spelers zich laten meenemen in een wereld waar ze nog nooit geweest zijn. We willen hen een overweldigend gevoel bezorgen”, zegt Hastings in een interview. Tevens vermeldt hij dat de hoofdpersoon Merryn geinspireerd is op zijn eigen dochter, opdat zij een heldin heeft om tegenop te kijken.

De trailer van Song of the Deep staat sinds gisterenavond online. Bekijk hem hieronder!

Song of the Deep staat gepland voor de zomer van 2016. De game zal verschijnen op PC, XBONE en PS4. De game zal fysiek verschijnen in Amerikaanse game-retail keten GameStop, waar de game $14,99 zal kosten. Het is nog niet duidelijk waar de game fysiek in Nederland te bestellen is.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek