Sony blijft openminded over Cross-Platform play

Playstation 4 Cross-Platform

Sony heeft gereageerd op de open uitnodiging van Microsoft over het hele cross-platform gebeuren wat jullie afgelopen dinsdag al hebben kunnen lezen bij ons op de website. Zoals verwacht is het antwoord geen luid en duidelijke “ja” of “nee”, maar mogen we weer lekker gissen over wat Sony nu precies bedoelt met hun antwoord.

Zoals jullie ondertussen wel weten kunnen Rocket League spelers op de Playstation 4 en PC met elkaar samen spelen. Toen Rocket League ook op de Xbox One verscheen betekende dit niet automatisch dat Xbox One spelers ook met PC of Playstation 4 spelers konden spelen. Nee, Xbox spelers mogen alleen maar met andere Xbox spelers samenspelen.

Hier komt dus verandering in, Microsoft kondigde aan Cross-Platform te gaan ondersteunen en beginnen hier mee met de populaire auto-voetbal game Rocket League. Daarnaast gooiden ze ook een open uitnodiging naar andere sudio’s om samen te werken met Xbox, zodat bijvoorbeeld Playstation spelers ook met Xbox spelers kunnen samen spelen.

“PlayStation has been supporting cross-platform play between PC on several software titles starting with Final Fantasy 11 on PS2 and PC back in 2002,” reads the statement from the corporation.

“We would be happy to have the conversation with any publishers or developers who are interested in cross platform play.”

-Sony

Dit was het directe antwoord dat werd gegeven vanuit Sony op de vraag: zijn jullie geïnteresseerd in het aanbod van Microsoft om samen te werken?

In feite laat Sony hier weten dat dit in het wereldje van Playstation niets nieuws is en dus al jarenlang een optie is voor verschillende games verspreid over de Playstation consoles en de PC. Zeer waarschijnlijk willen ze hier mee zeggen dat Microsoft maar moet aankloppen bij Sony om te vragen of ze samen willen werken aan een omgeving waarin Xbox spelers met Playstation spelers kunnen spelen.

Het is dus geen “nee” vanuit Sony’s kant en we zijn dan ook zeer benieuwd naar het verdere verloop van deze conversatie. Gaan we binnenkort de mogelijkheid krijgen om samen met onze vrienden te spelen die niet dezelfde console hebben? Wat denken jullie?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek