Sony overweegt de mogelijkheden voor Cross platform op Playstation 4

playstation 4

Tegenwoordig speelt de mogelijkheid om Cross Platform te spelen een steeds grotere rol in de game industrie, Microsoft biedt deze optie al voor Pc en Xbox en nu wil Sony ook naar de opties kijken wat betreft cross-play op Playstation 4. Cross platform spelen is met andere consoles is nu namelijk niet mogelijk.

PS4-gamers kunnen het in multiplatform games niet opnemen tegen spelers op andere consoles. Dit is onder andere het geval bij het populaire spel Fortnite. Nadat de game tijdens E3 op Switch verscheen en het spelers de mogelijkheid gaf om onder andere tegen Xbox One-gamers te spelen, maar niet tegen PS4-gamers, ontstond er nog meer ophef over het feit dat Sony dit niet toelaat.

“We horen het en we kijken naar veel verschillende mogelijkheden”, Je kunt je voorstellen dat de gevolgen van cross-play op veel meer effect heeft dan alleen één game. Ik ben er zeker van dat we een oplossing vinden die begrepen en geaccepteerd wordt door onze gaming community, terwijl we tegelijkertijd ons bedrijf ondersteunen.”

Het antwoord op de vraag of Sony cross-play toe gaat laten op Playstation 4 is nog altijd niet allesomvattend en het is dus nog onduidelijk of er iets gaat veranderen. Wat wel duidelijk is, is dat Sony hier intern gesprekken over heeft en naar een oplossing zoekt die zowel in het voordeel van zichzelf als van gamers uitvalt.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek