Sony sluit maker Driveclub

DriveClub

Evolution Studios, de makers van MotorStorm, en meer recent, Driveclub, is niet meer. Sony sluit namelijk de deuren van de studio en dit betekent dat veel ontwikkelaars daar het risico lopen om zonder baan te zitten.

Sony heeft bevestigd dat zij een einde maken aan Evolution Studios. Wel heeft het bedrijf aangegeven dat sommige ontwikkelaars elders worden ondergebracht, echter is dit lang niet voor iedereen het geval.

DriveClub zijn launch was zachtgezegd nogal hobbelig. De game werd vaak uitgesteld en toen hij eenmaal uit was kende de game ook nog eens veel problemen. Zo was bijvoorbeeld op de E3 een aantal jaar terug een versie aangekondigd die speciaal was voor leden van PlayStation Plus, maar het duurde een hele poos voordat leden van de dienst ook echt gebruik konden maken van deze actie.
Evolution maakte al tien jaar lang deel uit van Sony en PlayStation en heeft dus een aantal triple A games al gemaakt. Wat er gebeurt met de series die gemaakt zijn door de studio is op dit moment niet bekend. Het kan dus zo zijn dat we nooit een vervolg gaan krijgen op DriveClub, maar het kan ook zo zijn dat een andere studio de ontwikkeling op zich neemt.

Ondanks het succes van de PlayStation 4 is het Evolution dus niet gelukt een bedrijf neer te zetten wat houdbaar was voor Sony. Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat de games slecht zijn, maar het geeft wel aan hoe zwaar het is binnen deze industrie. Of Sony de aankomende tijd nog meer bedrijven sluit is ook nog niet bekend. We hopen natuurlijk dat iedereen van Evolution gewoon goed terecht komt. En dat al het talent gewoon binnen deze industrie blijft werken.

Heb jij DriveClub gespeeld of een andere game van Evolution Studios? Laat het ons weten in de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek