Sony verwacht 20 miljoen PS4’s te verkopen dit jaar

PlayStation 4 Pro

Dat blijkt uit een financiële voorspelling van het bedrijf. Tot nu toe zijn er nog nooit 20 miljoen consoles in één jaar verkocht, behalve de Wii en de Playstation 2 in hun top jaren. Waarom verspeld Sony zo veel sales?

Vorig jaar verwachtte Sony om maar liefst 16 miljoen Ps4’s te verkopen. Deze verwachting hebben ze heel makkelijk gehaald, want ze verkochten namelijk 17,7 miljoen Playstation 4’s afgelopen jaar. Maar omdat al zoveel mensen een PS4 hebben.. Waarom voorspellen ze dan dat er het aankomende jaar (april 2016 – maart 2017) maar liefst 20 units worden verkocht?

Het is dus duidelijk dat Sony wel degelijk iets van plan is en een grote truc uit de hoge hoed moet halen om deze verwachting werkelijkheid te maken. Het kan wellicht iets te maken hebben met de “nieuwe Playstation 4” die uit gaat komen dit jaar, of misschien wel een heftige prijsdaling van de console?

Sony PS4 sales

Misschien heeft het ook iets te maken met de E3 die voor onze deur staat.. Gaat Sony nieuwe games aankondigen waar mensen spontaan een Playstation 4 van gaan kopen? Een nieuwe Crash Bandicoot, misschien? Het zou hoe dan ook ooit moeten komen, zeker met alle aandacht die de game de laatste tijd krijgt in de media, en al helemaal na de vertoning van de game in Uncharted 4.

Daarnaast zou een reden ook de Playstation VR kunnen zijn, aangezien deze bril een stuk goedkoper is dan de concurrenten op de PC. Daarnaast is een Playstation 4, vooral met een nieuwe prijsdaling, veel goedkoper dat een VR-Ready gaming PC. Sony heeft ook al laten weten dat de PSVR line-up geen kattenpis is.

Wat Sony ook van plan is met de Playstation 4 dit jaar, ik denk en ik hoop dat we hier in juni tijdens de E3 achter gaan komen. Hoe dan ook, wij houden je op de hoogte!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek