SPONSORS

PARTNERS

intheGame Kinguin Deals

Armin van Buuren – Sunny Days

Wolfenstein II: The New Colossus – Roswell Mission

Sony verwacht Playstation VR tekort

Playstation VR tekort

Sony is er zelfverzekerd in dat er een tekort zal komen aan Playstation VR modellen. Het zal dus mogelijk zijn dat wanneer de device in oktober uitkomt, het moeilijk zal zijn om een exemplaar op te sporen. Sony zal hun best doen om aan de vraag te voldoen. Omdat virtual reality iets nieuws is dat net pas een begin maakt op de markt, zal het moeilijk zijn om te voorspellen hoe de sales zullen worden.

Volgens Sony zal er veel vraag zijn naar de Playstation VR. De VR zal een nieuwe vorm van storytelling aanbieden en spelers veel nieuwe mogelijkheden geven. Sony is er daarom zeker van dat de productie niet zal opwegen tegen de vraag naar het nieuwe apparaat. In een interview vertelde Playstation executive Andrew House dat hij verwacht dat de prijs van VR games tussen de twintig en veertig dollar zal gaan liggen. Natuurlijk zullen er games uitkomen die onder over boven die grens geprijsd zullen worden.

Playstation VR tekort

Tijdens de E3 briefing werd duidelijk dat de Playstation VR op oktober 13 zal uitkomen. Om gebruik te maken van de VR zal een zowel een Playstation 4 als een Playstation Camera nodig zijn. De VR headset zal zo’n 400 dollar kosten. Het zal echter ook mogelijk worden om een bundel met een headset, twee Playstation Move controllers, een Playstation Camera en de Playstation Worlds game voor 500 dollar aan te schaffen.

Ook werden onlangs een Batman titel en een Final Fantasy XV versie voor de VR aangekondigd.  Daarnaast werkt Sony aan de PS4 Neo, een krachtigere versie van de PS4. De tijden van 7 jaar wachten op een nieuwe console zullen daarmee over zijn. House verklaarde dat spelers investeren in een console en die investering aan de hand van een periode genoeg uit de investering willen halen. House verklaart daarnaast echter dat met nieuwe versies, waaronder de Neo, de industrie veranderd is. De consument zal in de toekomst meer opties in consoles hebben.

Gerelateerde berichten

Tags

Over: nicholasnoob

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

Dit vind je misschien ook leuk...

 • kanuzira

  wacht er mee om vr te kopen, 1 t is duur. 2 veel kinderziektes en opties etc

  • Je merkt al duidelijk dat het de eerste stages zijn van VR in de handen van de consument. Met name aan het gebruiksgemak en de hoge instap requirements. Ondanks deze feiten. Is het wel een nieuwe manier om games te ervaren. Ben zeer benieuwd naar de groei en de impact van VR en AR.

   • kanuzira

    als jullie nou eens een leuke give-away doen 😛

    • Dat zou nog eens mooi zijn.. Wie weet?

   • nicholasnoob

    Platform heeft nog wat tijd en groei nodig dus ook ik wacht even. De motion controllers leken in hun begin ook heel leuk maar pakte uiteindelijk gewoon niet. Hopen dat VR het beter doet

 • Pascal

  Ik denk dat ik er heel gedesoriënteerd van raak XD 3D is namelijk ook niks voor mij.

  Ik ben toch benieuwd hoe groot VR gaat worden.

Advertentie

Deze maand

Spring naar werkbalk