Sony voegt tweestap verificatie toe

Sony Logo

Het heeft ontzettend lang op zich laten wachten, maar eindelijk is het dan zover: Sony heeft voor de PlayStation tweestap verificatie toegevoegd. Dit is een optie om het inloggen voor jou veiliger te maken.

Met deze optie krijg je de mogelijkheid om een SMS te laten versturen voor het inloggen. Iets wat natuurlijk een stuk veiliger is dan alleen via het systeem inloggen. Je hebt dus niet langer genoeg aan alleen een wachtwoord.

Hoe tweestap verificatie aanzetten

Je zet de optie aan door het volgende te doen:

  • Ga naar PlayStation Settings
  • Ga vervolgens naar PlayStation Network / Account Management
  • Ga dan naar Account Information
  • Ga naar Security
  • Als laatste ga je naar 2-Step Verification

Wanneer je niet in de buurt bent van een PlayStation kun je naar de volgende link gaan: Klik.

tweestap verificatie

Niet voor elke PlayStation

Bovenstaande stappen werken alleen wanneer jij een PlayStation 4 hebt. Voor De PlayStation 3 en de PlayStation Vita werkt het net iets anders. Je moet hiervoor naar de volgende link gaan: klik en een wachtwoord laten genereren. Waarom Sony ervoor heeft gekozen dit anders te doen is niet helemaal duidelijk.

Welkome toevoeging

De laatste maanden zien wij steeds vaker in het nieuws dat er weer een onterechte transactie is gedaan. Iemand is veel geld verloren door spellen die hij of zij bijvoorbeeld niet zelf aangeschaft heeft. Deze optie is al bij veel andere bedrijven te vinden, zoals bijvoorbeeld op Steam. Het is een makkelijke manier om toch een extra veiligheidslaag toe te voegen aan jouw accounts. Ondergetekende vindt ook zeker dat iedereen deze optie moet aanzetten wanneer hij de kans krijgt. Het kan je in de toekomst veel geld en accounts schelen.

Waarom het Sony zo lang heeft geduurd om het in te bouwen is niet bekend.

Ga jij deze functie aanzetten? Laat het ons weten in de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek