Sony’s PlayStation Event in september bevestigd

playstation meeting

De geruchten gingen al langer, maar nu heeft Sony eindelijk bevestigd dat er in september een PlayStation Event plaats zal vinden. De geruchten werden gestart doordat verschillende media en pers uitnodigingen hiervan ontvingen. Zal Sony op dit evenement officieel de PlayStation 4 Neo aankondigen?

Het evenement zal plaatsvinden op 7 september in het PlayStation Theatre op Times Square in New York. Een aantal jaar geleden vond in dit gebouw eenzelfde evenement plaats: de officiële aankondiging van de PlayStation 4. De kans dat het Japanse bedrijf tijdens dit evenement de PlayStation 4 Neo zal aankondigen, is zeer groot.

Onder andere Samit Sarkar, redactielid bij gameswebsite Polygon, ontving een uitnodiging voor het evenement. Hij tweette gisterenmiddag dat het evenement door Sony bevestigd is.

Het evenement begint om 3 uur ‘s middags, wat voor ons in Nederland om 9 uur ‘s avonds is. De meeting wordt gelivestreamd, dus je kunt bij ons uiteraard een liveblog verwachten.

PlayStation 4 Neo

De geruchten over een nieuwe, krachtigere PlayStation 4 gaan al een tijdje te rondte. De eerste geruchten vonden plaats in maart, waarin uit een reportage van Kotaku bleek dat Sony werkte aan een nieuwe console. Deze console zou de huidige PlayStation 4 niet vervangen, maar ernaast bestaan. Later werden ook de specs van de console gelekt. De Neo zou een snellere GPU en CPU bevatten en een groter werkgeheugen. Het is de bedoeling dat alle games die voor de PlayStation 4 ontwikkeld worden, in zowel een normale PS4-versie als een Neo-versie uitgebracht worden. Op deze manier zou er geen tweedeling ontstaan tussen PlayStation-bezitters.

Wat Sony nog meer in petto heeft tijdens het evenement, is nog maar de vraag. Het is echter zeer waarschijnlijk dat de Neo officieel aangekondigd zal worden en dat ook de releasedatum bekend gemaakt zal worden. Met oog op de PlayStation VR, die in oktober haar opwachting zal maken, voorspellen wij dat ook de PlayStation 4 Neo in oktober in de winkels zal liggen.

Wat denk jij van het evenement? Zal Sony inderdaad de nieuwe console aankondigen? Laat het weten in de comments!

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek