SoulCalibur producer wilt de game naar Switch brengen

soul calbur

Motohiro Okubo, de producer van SoulCalibur 6 heeft enorme interesse in de Nintendo Switch en ziet de game graag verschijnen op de nieuwe hybride console, maar de game is op dit moment niet in ontwikkeling voor de Switch.

De Nintendo Switch is onlangs meer dan 10 miljoen keer verkocht en blijkt een enorm succes te zijn. Het is dus een normale overweging voor third-party ontwikkelaars om hun nieuwe game aan te bieden op Nintendo’s nieuwe console.

SoulCalibur fans die de game graag willen spelen op de Switch hebben pech. De ontwikkeling van SoulCalibur 6 is al ruim 3 jaar in gang, nog voordat iedereen wist dat er een Nintendo Switch zou gaan verschijnen.

“SoulCalibur VI development started more than three years ago. And nobody knew anything about Switch back then. So, as a matter of fact we are not working on Switch, as of now.” Aldus Okubo in een interview met Metro.

Alhoewel de game op dit moment niet in ontwikkeling is voor het apparaatje sluit dit niet uit dat de game nooit gaat verschijnen voor de Switch. Okubo geeft namelijk wel aan interesse te hebben om een Switch versie uit te brengen:

 “I’m interested in the platform. So if the Unreal Engine can adapt to Switch, and evolve itself, then maybe the possibility will be more.”

SoulCalibur 6 is op dit moment in ontwikkeling voor de Playstation 4, Xbox One en PC. De game staat gepland voor een release ergens in 2018. Zie jij deze titel graag op de Switch verschijnen? Laat het dan weten in de comments!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek