De redactie kijkt terug: 2011 volgens… [Deel 1]

2011 volgens - Thumb deel 1

Vlak voor we het nieuwe jaar in duiken, willen we onze lezers graag laten weten hoe wij het jaar zelf hebben ervaren. Onze eigen mening staat hier dan ook voorop. Wat waren de beste games volgens ons? Welke games hadden nooit het levenslicht mogen zien? En waar kijken wij nu persoonlijk erg naar uit in het aankomende jaar? Speciaal voor jullie zullen we ons verhaal doen waarbij de persoonlijke mening gegeven zal worden per redactielid binnen intheGame. Dat 2012 maar een goed jaar mag worden voor alle gamers en natuurlijk ook onze trouwe leden. Nu is het eerst tijd om te kijken hoe het afgelopen jaar ervaren was. Dit is 2011 volgens…

Beste game
Uncharted 3, omdat het een fantastisch verhaal was dat je direct vanaf het begin meetrok.
Resistance 3, single player was erg goed en de coöperatieve campaign met ddude ook erg leuk.
Dead Island, fantastische coöperatieve game waar ik samen met ddude heel veel plezier aan heb gehad.

Slechtste game
Batman: Arkham City, veel te kort verhaal, veel slechter dan zijn voorganger. Vol met fouten (pop ups, vijanden die door de grond heen komen, enz.)
Lord of the Rings: War in the North: grafisch heel slecht, coöperatieve modus die in vergelijking met Dead Island helemaal niets voorstelt. Saai spel!

Had graag willen zien dat…
Uncharted 3 wat langer had geduurd.
Batman: Arkham City zo fantastisch was zoals ze deden dat het was.
I’m Alive al was uitgekomen.

Kijkt erg uit naar…
Max Payne 3, need I say more?
Borderlands 2, heb samen met Nick R. erg genoten van deel 1.
Alan Wake 2, deel 1 was echt geweldig, juiste setting en sfeer. Ben benieuwd of ze dit kunnen evenaren of verbeteren.
GTA V!!!

Guilty Pleasure
Verschillende Move games, was altijd anti move omdat je gewoon moet gamen met je controller. Maar nu ik de Move in huis heb vind ik het echt gaaf om te spelen.

Beste game
Dead Space 2, Uncharted 3 maar met stip op 1 de HD remake of God of War Collections Vol 1 en Warhammer 40K

Slechtste game
Te veel om op te noemen..

Had graag willen zien dat…
God of War 4 werd aangekondigd

Kijkt erg uit naar…
inVersion en SoulCalibur V

Guilty Pleasure
SingStar Dance…

Beste Game
Een aantal games komen er bij me op: Batman: Arkham City, fantastisch wat Rocksteady doet met de Batman franchise. Hier kun je zien dat door toewijding toch écht wel een goede superhelden game gemaakt kan worden.
Alice: Madness Returns, een platform game met een twist. Ongelofelijk vernuftig in elkaar gezet met zoveel afwisselende gameplaystijlen.
Dead Space 2, door het ontbreken van een Resident Evil game dé perfecte vervanger in het horror segment. Nog grootser dan het eerste deel, nog dieper uitgewerkt. Meer van dat please!

En dan pak ik de komende dagen ook nog even Uncharted 3: Drake’s Deception en Battlefield 3 mee! Altijd hoogstaande kwaliteit en toch weer enige vernieuwing.

Slechtste Game
Met stip op één: Bodycount. Een game die zo veel in zich zou kunnen hebben, maar nalaat om die handschoen op te pakken. Idem denk ik voor Duke Nukem Forever, welliswaar nostalgie maar het haalt het hedendaagse kwaliteitsniveau toch zeker niet.

Had graag willen zien dat…
Er veel vernieuwing had gezeten in de zogenoemde follow-up games: F1 2011 voelde hetzelfde als F1 2010, Call of Duty: Modern Warfare 3 had géén twee jaar na Modern Warfare 2 uit hoeven te komen. Daarnaast had ik graag willen zien dat ik meer tijd had gehad om al die andere liggende pareltjes te spelen. Ik zal 2012 dus beginnen met het wegwerken van enkele games op mijn spellijstje.

Kijk erg uit naar…
SSX! Zonder twijfel de eerste game waar ik erg naar uitkijk. Alle delen kapot gespeeld op de PS2, dus deze zal zeker in mijn PS3 komen. Daarnaast hebben I Am Alive, The Last Of Us en de Resident Evil games RE:6 en RE: Operation Raccoon City.

Guilty Pleasure
Heb me kostelijk vermaakt met de review van Cars 2: The Videogame, zo erg dat ik deze zelfs platinum heb. En eindelijk dit jaar Assassin’s Creed II weten (uit) te spelen. Nu Brotherhood nog vóór Revelations (ik weet het, niet écht een guilty pleasure).

Beste game
Batman Arkham City: Ik ben een hele grote singleplayer-fan. Bij het vervolg op Asylum had ik niet verwacht dat dit zo goed zou zijn. Ik had ook niet gedacht dat je met de Unreal engine dit soort dingen nog kon doen. De ultieme singleplayer-game en de beste comic-turns-into-game ooit.
Uncharted 3: Dat ze ondanks deel 2 nog steeds vriend en vijand konden verrassen en bovendien niet-PS3-bezitters jaloers maken en wellicht overhalen een PS3 te kopen, was toch wel knap. Goed verhaal, super graphics, leuke multiplayer, helemaal compleet.
Dark Souls: de opvolger van Demon’s Souls was meer van hetzelfde in een veel beter jasje.. En meer had ik niet nodig! Vrij rondlopen, beter opletten, betere graphics. Wat mij betreft mag er ooit een deeltje drie komen in de serie, zolang hetzelfde team (From Software) er maar achter steekt.

Slechtste game
The Burning Crusade: Hier had ik best veel van verwacht. Goede setting, magie en forten bestormen. De uitwerking was echter saai, ondermaatse graphics, nauwelijks verhaal. Ver vandaan blijven dus.

Had graag willen zien dat…
er een HD remake van Final Fantasy VII kwam!
Een paar titels multiplatform waren gegaan, zoals Super Meatboy, Mass Effect 1, The Witcher 2 en Alan Wake naar de PS3.
Met Child Of Eden en de remake van House Of The Dead voor de PS3 stopt het bij mij qua toptitels voor de PS Move dit jaar. Er is een serie PS Move titels nodig om je vingers bij af te likken, maar die komt maar niet! Nu blijft het een gadget in plaats van een core-controller waar het echt om draait, zoals Nintendo het wel voor elkaar krijgt met een inferieur product. Ik had graag willen zien dat Sony die stap ook gemaakt had in 2011.

Kijkt erg uit naar…
De GOTY-editie van Skyrim. Dit staat bovenaan mijn lijst. Geen bugs meer en alle DLC op één blu-ray disc. Zoals ook bij Oblivion en Morrowind gebeurde.
Borderlands 2, de GamesCom-presentatie was geniaal. Deel 1 was super en alle aandacht en DLC die het kreeg belooft veel voor deel 2.
Half Life 3… Dan toch??
Catherine, de EU-release is in 2012 en heeft een nog vettere special edition. Het spel lijkt me heel erg vet en origineel!

Guilty Pleasure
Motorstorm Apocalypse. Ondanks de tragedie van de aardbeving in Japan en daardoor extreem slechte timing van deze game, heb ik me er uitermate mee vermaakt. Zelfs de 3D-ondersteuning, online-multiplayer en de aandacht die het kreeg door gratis extra events bleven me boeien.

Beste game
Batman: Arkham City is voor mij de beste game van 2011. Ik ben naast Transformers- en Star Wars-fan ook een rasechte Batman-fan. Rocksteady Studios heeft echt een ijzersterke game neergezet met Batman: Arkham Asylum. Met Batman: Arkham City hebben ze die in alle opzichten overtroffen. Wat ik vooral het lekkerst aan de game vind is Freeflow combat. Dat stukje gameplay steekt zo goed in elkaar waar, in mijn optiek, geen enkele game aan kan tippen. De challenges die in Batman: Arkham City zijn dan ook voor mij het huzaren stukje.

Daarnaast heb ik nog een paar noemenswaardige titels om verscheidene redenen:
Ace Combat: Assault Horizon – Het is echt Ace Combat met een Westers tintje. Een riskante zet van Project Aces die naar mijn mening goed heeft uitgepakt.
Deus Ex: Human Revolution – Cyberpunk is een zeldzaam goed en moet gekoesterd worden.
El Shaddai: Ascension of the Metatron – Meest innovatieve game van het jaar als je het mij vraagt.
ICO & Shadow of the Colossus HD Collection – Omdat ik te stom ben geweest om deze niet te spelen op de PS2. Gelukkig kwam ik dit jaar in de herkansing … nu nog de tijd vinden om ze te spelen.
Rayman Origins – Als je vroeger net als mij vele platform-games hebt gespeeld (Mario, Sonic, etc.) dan hoort deze in je collectie thuis. Dit is platform pur sang in de hoogst mogelijke resolutie.
inFamous 2 – Ik vond het eerste deel erg goed. Het tweede deel mocht dan gewoon niet ontbreken in mijn collectie.

Slechtste game
Transformers: Dark of the Moon. Ik heb gelukkig niet veel slechte games gespeeld het afgelopen jaar. Ik heb er een hoop kunnen vermijden. Maar als Transformers-fan moest ik deze spelen. Helemaal omdat Highmoon Studios (die het geweldige Transformers: War for Cybertron had ontwikkelt) aan het roer stond. Maar het werd mij direct duidelijk dat Activision deze game uitgeperst wilde hebben in verband met de gelijknamige film. Jammer. Gemiste kans en daardoor de slechtste game van het jaar. Ik kocht deze op een zaterdag, haalde de Platinum trofee op zondag, en kon de game weer ruilen op maandag.

Had graag willen zien dat…
Uncharted 3: Drake’s Deception geen … [spoiler] bevatte tegen het einde van de game. Ik houd daar totaal niet van. Ik heb er zo’n aversie tegen dat ik daardoor de game heb weggedaan. Jammer. Daarnaast had ik dit jaar ook de Europese release van de PS Vita willen zien. Maar goed, we kunnen niet alles hebben.

Kijkt erg uit naar
Final Fantasy XIII-2, want persoonlijk vond ik Final Fantasy XIII juist een erg goede RPG. Menig gamer vond juist dat het enkele essentiële elementen ontbeerde waardoor het nooit dat Final Fantasy-gevoel kreeg. Ik snap nooit waarom ze altijd die vergelijking met Final Fantasy VII moeten maken – welke ik ook heb gespeeld. Move on! We kunnen niet blijven hangen in het verleden.

Transformers: Fall of Cybertron. Highmoon Studios had met Transformers: War for Cybertron echt één van de sterkste en beste Transformers-game gemaakt. Hoewel de singleplayer misschien wat aan de korte kant was, was de multiplayer daarentegen zeer sterk! Ik kan eigenlijk niet wachten. Van de week heb ik zelfs een Takara Masterpiece gekocht van Grimlock. Zegt genoeg.

Aliens: Colonial Marines. Van wat ik er tot nu toe van heb gezien, weet Gearbox de beklemmende sfeer van de films te vertalen naar een game. Ik vindvoornamelijk de eerste drie Alien-films sterke sci-fi films. Ik heb dan ook goede hoop dat het goed gaat komen met deze titel.

The Last of Us … maar dat lijkt me logisch, toch?

Guilty Pleasure
LEGO Pirates of the Caribbean. LEGO-games zijn al humoristisch genoeg, maar dit keer weten ze ook die humor van de gelijknamige films vast te leggen.

Beste game
Uncharted 3 : Geweldige gameplay, geweldig verhaal en geweldige graphics. Perfect afsluiting van de IP, nu wachten op The Last Of Us.
Deus Ex: Topverhaal, diepe gameplay, lange speelduur en deze game laat je nadenken over de toekomst.
Skyrim: ondanks de vele bugs heb ik me prima vermaakt met dze game. Het ontdekken van de wereld,het looten en de open integratie van de wereld en de NPC is geweldig
Dead Island: Het verhaal slaat nergens op, maar ik heb me toch bijna 56 uur hiermee vermaakt samen met redactielid Bryan. We hebben gelachen, gehuild en gescholden op deze game!

Slechtste game
Modern Warfare 3: Ondanks dat ik niet echt fan ben van de serie heb ik toch de singleplayer gespeeld, en hoe ik al verwacht had kwam ik de ene cliche na de ander tegen. De graphics zijn mega oud, en het verhaal zit vol met gaten en saaie momenten. De multiplayer is hetzelfde als MW2, dus van mij had deze game niet gehoeven. Zonde van mijn 45 euro die ik hieraan heb gespendeerd! Ik heb er overigens ook spijt van dat ik deze game niet ritueel heb verbrand!

Saints Row: The Third: Ik ben een fan van de serie, maar dit deel is simpelweg niet leuk. De game zit vol met fouten en slappe humor, en ik als persoon houd van zwarte humor en toilet humor. Echter heb ik deze game na vier uur spelen vlug verkocht.

Had graag willen zien dat…
Mass Effect 3 dit jaar was uitgekomen, want daar verheug ik me heel erg op!
Een aankondiging van Valve dat Half Life 3 eraan komt!
De eerste gameplay van GTA V, want daar ga ik mezelf weer in verliezen!

Kijkt erg uit naar…
het spelen van Mass Effect 3.
Het in mijn PS3 proppen van The Last Of Us.
De PS Vita!

Guilty Pleasure
Ik speel nog steeds, na honderd uur erin te hebben gestoken, The Elder Scrolls V. Deze game heb ik inmiddels al platinum, maar voor mij wordt deze game niet saai! Er is altijd genoeg te doen en te ontdekken, kortom een verslaving!
Stiekem heb ik erg genoten van de platinum trofee behalen in Hanna Montana.

Beste game
Ik kan simpelweg niet kiezen tussen Uncharted 3, Skyrim, Portal 2 en inFamous 2. Stuk voor stuk dikke games die op het moment van spelen voor mij aanvoelde als één van de beste games die ik ooit gespeeld heb. Maar feitelijk verbleekten ze allemaal bij de ICO Collection, die twee games voelden niet alleen, maar zijn daadwerkelijk enkelen van de beste games die ik ooit gedaan heb.

Slechtste game
White Knight Chronicles 2. Dit was niet eens een slechte game maar ik had er teveel van verwacht en er bleef te weinig over buiten het geweldige online luik dat niet meer dan een verlengde van het eerste deel was.

Had graag willen zien dat…
Er een nieuwe Forbidden Siren game kwam. Eigenlijk uberhaupt gewoon een goede horror game, we moesten het doen met Dead Space 2, een dikke game maar niet genoeg om mijn horror honger te stillen. En The Last Guardian die dit jaar had moeten komen.

Kijkt erg uit naar…
Silent Hill HD Collection en The Last Guardian, die staan erg hoog op mijn 2012 wishlist.

Guilty Pleasure
Atelier Totori. Een game bedoeld voor twaalf jarige meisjes met een hoog Hello Kitty gehalte die me toch weken heeft weten te boeien.

Beste game
De beste game van 2011 is voor mij Saints Row: The Third. Urenlang heb ik deze game met veel plezier gespeeld. De stijl van de game, de droge humor en de vele upgrades die je kunt kopen, maken deze game voor mij de game van het jaar. Niet die serieuze setting van GTA, maar je uitleven in een wereld waar je niet alles serieus hoeft te nemen.

Slechtste game
De slechtste game vond ik LA Noire. Ik keek ontzettend uit naar deze game en hij heeft mij ontzettend teleurgesteld. Oké, toegegeven, de gezichtanimaties waren fantastisch, alleen de game kon wel wat meer afwisseling gebruiken. Bij bijna iedere zaak moest je weer een moord oplossen van een vrouw, en dat terwijl Rockstar ook diefstalzaken had gemaakt. Deze zaken zijn er helaas uitgeknipt door te weinig opslagcapaciteit van de DVD en later als DLC toegevoegd. Ik had het idee dat ik in bijna iedere zaak hetzelfde moest oplossen.

Had graag willen zien dat…
Naughty Dog meer tijd had gestoken in de singleplayer van Uncharted 3: Drake’s Deception. Dit is bij uitstek een singleplayer game en ik had graag gezien dat ze deze veel langer hadden gemaakt. Naughty Dog heeft met dit deel geprobeerd om met de trend mee te gaan van multiplayer games. Het is niet erg dat er een uitgebreide multiplayer in de game zit, maar vergeet dan niet de gamers die niet op een multiplayer zitten te wachten, hoe goed deze ook mag zijn.

Kijkt erg uit naar…
The Last of Us. Ik hou van survivor-horror games en deze game heeft mij vanaf de eerste trailer niet los gelaten. Ook het feit dat deze game van Naughty Dog is, zorgt ervoor dat ik extra enthousiast ben over deze game. Naughty Dog is heer en meester in het vertellen van prachtige verhalen in een singleplayer en die wil ik graag ervaren in de vernieuwende survivor-horror game The Last of Us.

Ook kijk ik ontzettend uit naar Hitman Absolution. Deze franchise heeft mij op de PlayStation 2 erg veel plezier gegeven en nu komt er eindelijk weer een nieuw deel. Ik vind het ontzettend tof aan deze game dat je op verschillende manieren een level kunt spelen en tactisch na moet denken om zoveel mogelijk ongezien door het level te komen. Ook de spanning die je hebt als je kleding hebt aangetrokken van een politieagent en probeert om op deze manier een gebouw in te komen. Heerlijk!

Guilty Pleasure
Met Shrek Forever After heb ik mij enorm vermaakt. Deze game heeft over het algemeen lage scores ontvangen, maar ik heb er veel plezier van gehad. Ik hou ervan om puzzeltjes op te lossen en dingen te verzamelen. Hoewel deze puzzeltjes van een zeer laag niveau zijn en de game ook binnen no-time was uitgespeeld, was ik er toch trots op dat ik hem platinum had gemaakt.

Beste game
Uncharted 3: Drake’s Deception: De Uncharted-reeks heeft mij altijd weten te pakken. Het verhaal, de personages, de locaties waar je je begeeft en natuurlijk de mooie gameplay. Hoewel de grafische kloof tussen Uncharted: Drake’s Fortune en Uncharted 2: Among Thieves groter was dan de kloof tussen Uncharted 2: Among Thieves en Uncharted 3: Drake’s Deception, bewijst Naughty Dog nog maar een keert dat je, wanneer je met je hart en ziel aan een game werkt, een nóg mooier resultaat kunt bereiken dan je voorgaande game.

Metal Gear Solid HD Collection: Hoewel deze game oorspronkelijk pas in februari van 2012 bij ons verschijnt, verscheen de Amerikaanse versie van deze collectie al in november van dit jaar. Ik heb daarom besloten om niet te wachten en een Amerikaanse versie te imoprteren. En ik heb daar goed aan gedaan. Want hoewel Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty en Metal Gear Solid 3: Snake Eater al vrij oud zijn, zijn het twee games die erg goed verouderd zijn. De HD-remakes laten zien dat games niet automatisch slecht zijn hoewel ze ouder zijn. Ook hebben ze een prachtige oppoetsbeurt mogen ontvangen. En als bonus is een HD-versie van de PSP-titel Metal Gear Solid: Peace Walker, welke ik overigens recenseerde, niet iets waar je licht over moet denken.

Catherine: Ook Catherine verschijnt eigenlijk bij ons in februari van 2012. Maar, net zoals bij voorgaande titel het geval was, werd de titel in Noord-Amerika in 2011 uitgebracht. Omdat ik erg uitkeek naar de game, en de mogelijkheid had om deze te importeren, deed ik dat. En ik moet eerlijk zeggen dat ik ook hier de juiste keuze heb gemaakt. Het is een erg unieke game die verschillende elementen goed combineert. Helaas is het wel zo dat een dergelijke ervaring maar éénmaal vernieuwend kan zijn, en dus zie ik een Catherine 2 niet zo heel snel gebeuren. Oh, voor de mensen die het willen weten; ik kies Katherine.

YAKUZA 4: Als laatste, maar zeker niet minste, wil ik YAKUZA 4 toevoegen aan mijn lijst. Hoewel ik de serie pas écht volg sinds YAKUZA 3, wist YAKUZA 4 voort te bouwen op de geweldige formule die zijn voorgangers hadden gecreëerd. Naast Kiryu Kazuma werden er drie nieuwe speelbare personages toegevoegd, waardoor het spel een nieuwe dimensie kreeg. Voeg daar een geweldig verhaal en een grote hoeveelheid randactiviteiten toe en je hebt voor mij één van de beste Japanse titels van 2011. Kan haast niet wachten op de eerste beelden van YAKUZA 5…

Slechtste game
Het klinkt gek, maar ik heb niet per defiinitie een slechte game. Elke game die ik speel heeft zo zijn voor- en nadelen. Maar een game waarvan ik niet het optimale plezier heb gekregen die ik wel hoopte te krijgen, was Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds. De game had gewoon niet genoeg te bieden voor mij. Te weinig spelmodi, te hectisch, saaie personages (in mijn ogen) en gewoon niet echt leuk om te spelen. Ook vond ik het vechtsysteem niet genoeg diepgang hebben. De opvolger, Ultimate Marvel vs. Capcom 3 deed het ook niet veel beter. Deze voegt weliswaar een stevig aantal personages toe, maar nog steeds wist het spel bij niet blijvend te boeien. Een game die dat dan wel weer wist te doen, was Tatsunoko vs. Capcom: Ultimate All-Stars voor Nintendo’s Wii. De game verscheen echter in 2010.

Had graag willen zien dat…
Final Fantasy XIII-2 ook in Europa een release in 2011 had gekend. In tegenstelling tot velen vond ik het dertiende genummerde deel in de reeks geweldig. De personages, het verhaal en de wereld van het spel wisten me allemaal op een manier te grijpen en niet meer los te laten. Het is moeilijk voor mij om te wachten op de Europese release in februari, maar ik zal toch nog even moeten volhouden om verder te mogen met de avonturen van Lightning. En nu natuurlijk ook met die van haar zusje, Serah.
Shin Megami Tensei: Persona 5 officieel werd aangekondigd voor PlayStation 3 en/of Xbox 360.

Kijkt erg uit naar…
Final Fantasy XIII-2, TEKKEN Tag Tournament 2, Street Fighter X TEKKEN en Warriors Orochi 3.

Guilty Pleasure
Al sinds lange tijd kan ik me erg vermaken met de Warriors-games van Tecmo Koei. Tot deze reeks behoren Dynasty Warriors, Samurai Warriors, Warriors Orochi en titels als Fist of the North Star: Ken’s Rage en Warriors: Legends of Troy. Hier vermaak ik me altijd mee, en dit zijn een paar van de weinige titels waarbij ik alle Trophies probeer te halen.

Natuurlijk zijn we nog lang niet klaar met onze eigen mening geven. De volgende keer kunnen we lezen hoe ondergetekende denkt over het afgelopen jaar, samen met nog zeven andere redactieleden. Houd intheGame dus goed in de gaten!

 • http://inthegame.nl/gamers/Muppet-NL/ Nick R.

  Leuk om te zien hoe de één een game als beste game heeft en de ander het helemaal niks vind.
  Coole special geworden morgen deel 2 😀

  Dennis

  Dennis H. Reply:

  Bryan spoort gewoon niet 😉 Batman Arkham City FTW!

  Nick

  Nick R. Reply:

  Nee dat blijkt wel

  Dennis K.

  Dennis K. Reply:

  nou…. Ik vond Batman ook zwaar tegenvallen….. Had er meer van verwacht!

 • http://inthegame.nl/gamers/blackblood/ Rob Pijnenburg

  Leuk om te zien dat de meningen lekker uiteen lopen.. Zitten wel games tussen die ik misschien binnenkort maar eens moet proberen..
  Op naar 2012!

 • http://inthegame.nl/gamers/DutchFIX/ DutchFIX

  Leuke lijst van games… dat van Batman is toch wel vaag :)
  Naja ieder zijn meuk…

  prettige jaarwisseling…

  Nick

  Nick R. Reply:

  Wat is vaag aan Batman? behalve dat zen sidekick best wel Gay is ?

 • bert94

  Heel erg leuk om te lezen :). Ik ben het over ‘t algemeen eens met jullie lijstjes!

 • http://inthegame.nl/gamers/Sirfalas/ Erik Rietbergen

  Mooi om te lezen dit 😀
  En leuk te zien dat sommige mensen Dead Space 2 ook noemen!!!

 • http://inthegame.nl/gamers/dglavimans/ dglavimans

  Erg leuk om te lezen dit :) Met de meeste ben ik het ook wel eens..
  Maar denk dat ik toch nog is de Duke ga kopen, hoe slecht die ook word bestempelt het is een mooie game met Duke humor als het goed is, ben wel benieuwd 😛 .

  Nick

  Nick R. Reply:

  De humor die er in zit is geweldig en soms is het ook wel echt te hard maar dat is Duke .
  Maar we kunnen niet ontkennen dat na 15 jaar ze een veel betere game hadden moeten afleveren. Als je een nieuwe Duke game gaat uitbrengen dan weet je als uitgever/studio dat de verwachtingen heel erg hoog zijn. En dan kan je simpelweg niet met zo een game komen.

  Want hoe je went of keert we spelen een game wel of de graphics, gameplay, verhaal, en fun maar daar ontbreekt het allemaal aan. En dat beetje humor wat er in zit maakt al zen tekortkomingen echt niet goed.

 • http://inthegame.nl/gamers/multiman77/ multiman77

  Ieder zijn mening, respect. Maar batman drie x bij de beste en 1 keer bij de slechtste.. nu ga ik twijfelen. Ben op dit moment bezig met arkham asylum en vind die al super… Arkham city beter of niet??

  Nick

  Nick R. Reply:

  Beter wil ik niet zeggen. Maar slechter ook niet het is gewoon zijn vervolg en je moet zelf beslissen of dat een nadeel is of niet

  junaid Reply:

  Koop het zou ik zeggen…op voorwaarde dat je uncharted 3 al hebt…want anders moet je die eerst even spelen

 • http://inthegame.nl/gamers/ringten/ junaid

  Ik moet zeggen: batman is super vet, maar was niet veel beter dan zijn voorganger (gewoon niet hetzelfde gevoel). Het kwam niet op tegen mijn verwachtingen!!! Ik had ook gehoopt dat sp langer zou duren, maar helaas….na 9 uur (incl catwoman) is het dagdag batman!

 • http://inthegame.nl/gamers/multiman77/ multiman77

  Bedankt voor de reacties.

 • http://inthegame.nl/gamers/madtmatthijs/ Matthijs R

  blijft altijd leuk zo’n special :)

 • http://inthegame.nl/gamers/ricotjuhh88/ Ricotjuhh88

  Hahaha leukee special!!