[How to…] PSP games op je PS Vita

PS Vita review featurette

De PS Vita is een flink staaltje hardware dat natuurlijk makkelijk alle games van zijn voorganger, de PSP, aan kan. Sony doet tot voor nog erg onduidelijk en wil nog niet erg meewerken met een plan om de UMD games over te zetten. Voor de downloads hebben ze echter bij Sony wél mogelijkheden.

1.) Benodigdheden

 • Een PS3.
 • Een PS Vita.
 • PSP games in je downloadlijst

Is dat het? Ja, dat is het. Als je deze benodigdheden hebt kun je bijna al je games die je gedownload hebt over zetten naar je PS Vita zonder ook maar een enkele cent te betalen.

2.) Games overzetten

Sony zegt natuurlijk dat er genoeg andere PSP games zijn om te spelen op je Vita maar bij lange na niet alle games staan in de store. Wat is nou de truc zou je misschien denken?

Nou, ren naar je PS3 en zorg dat je niet valt in je enthousiasme. Zet je zwarte parel/ruwe diamant aan met de aan-knop en scroll snel naar de store. Ga naar je downloadlijst bij je transactiebeheer of download gewoon wat games uit de store zelf. De PS3 zal je games storen en vervolgens heb je de mogelijkheid de games te synchroniseren. Dat komt later.

Connect nu je PS Vita met je PS3 door middel van de bijgeleverde USB-kabel. Start vervolgens op je Vita de content manager app op en selecteer: “Kopiëren van PS3 naar PS Vita”. Nu zullen de PSP games die op je PS3 moeten staan verschijnen en heb je de mogelijkheid ze te kopiëren. Selecteer ze dus en kopieer ze naar je Vita. Nu wacht je even en voilá, ze staan op je Vita en je hebt vanaf nu de mogelijkheid ze te spelen.

Hier kun je alle games vinden die je over kunt zetten van je PS3 naar je Vita. Overigens zijn er ook veel games die niet ondersteund worden maar die je wel gewoon kunt spelen. Veel succes!

 • http://inthegame.nl/gamers/mr-quest/ Mr-Quest

  ok dan. ik heb al wat games voor de vita gratis kunnen downloaden 😛 en ut zijn geen demo’s mochten mensen dat willen zeggen.

  ik heb huste kings gratis wipeout 2048 ook en nog een aantal SWEET.

  junaid Reply:

  Wipout 2048 kun je niet gratis krijgen….
  (20€ via 3g en dan wel)

 • http://inthegame.nl/gamers/djmister-t/ djMister-T

  Ik heb een PSPGo, kan ik mijn games gekocht uit de PSN en in mijn MediaGo software, plaatsen op de Vita?

  Is het formaat hetzelfde?

  Wie helpt?

 • http://inthegame.nl/gamers/tbk/ Michael van G.

  Je kan het ook zo doen;

  Naar PS Store op je VITA
  Naar die 3 puntjes rechtsonderin je beeldscherm
  Klik op Downloadlijst

  Nu gaat ie alles weergeven wat je gedowload hebt, het lijkt allemaal omslachtig, maar staan er PSP-games tussen dan komt er rechts groot “Downloaden” te staan…

 • monoliet

  zoals tbk = veel makelijker
  tittels die compatibel zijn ziet men rechts compatbel staan , en kan menn dus dowoaden.

 • antonb12

  ik wil PSP games op de PS Vita
  wat heb ik nodig ik heb alleen psp en ps vita
  is er geen programma er voor

 • anton

  hoe zet ik dat de games in die lijs hij is nog leeg
  games in je downloadlijst