Specs nieuwe PS4 bekend

nieuwe ps4

Giant Bomb, een Amerikaanse gamingnieuwswebsite die onderdeel is van Gamespot, heeft informatie verkregen omtrent de nieuwe PS4. Zo zou de nieuwe console van Sony de codenaam ”Neo” krijgen en zijn de specs van het apparaat gelekt.

Eerder dit jaar begonnen er al geruchten rond te gaan dat er een nieuwe PS4 in de maak was.  Een week later werd dit gerucht al bevestigd: Sony werkte aan een PS4 die 4K ondersteuning in games zou bieden. Er werd gespeculeerd over de naam van het apparaat, dat waarschijnlijk ”PS4.5” of ”PS4K” zou worden. Uit het onderzoek van Giant Bomb is gebleken dat de console ”PS4 Neo” of gewoon ”Neo” zal gaan heten.

De nieuwe PS4 zal een snellere GPU, meer geheugen en een snellere CPU bevatten. De HDD zal hetzelfde zijn als in de orginele PS4, maar het is niet duidelijk of het hier draait om de capaciteit of de verbindingssnelheid. Vanaf oktober zouden alle games op de PS4 een patch kunnen krijgen waardoor deze in twee modi op te starten zijn: de base modus en de Neo modus. De Neo modus is alleen te spelen op de PS4 Neo, die 399 dollar zal gaan kosten. Het is niet bekend of de nieuwe console daadwerkelijk in oktober verschijnt en of de originele PS4 dan een pricedrop zal ontvangen. Ook is het niet verplicht voor developers om hun games te patchen, maar het wordt wel gewaardeerd. De FPS van games in Neo modus zouden volgens het raport veel beter moeten zijn dan de FPS van games in de base modus.

Bekijk de vergelijking tussen de specs van de originele PS4 en de nieuwe PS4 hier beneden:

nieuwe ps4 specs

Wat de originele PS4 betreft: deze zal Sony blijven ontwikkelen en zal naast de PS4 Neo bestaan. Hieruit kunnen we wel afleiden dat er een pricedrop voor de originele PS4 zal komen, maar wederom; Sony heeft niks bevestigd. Daarnaast benadrukt Sony dat zij géén tweedeling in hun eigen fanbase willen creeeren. Dit houdt in dat er geen Neo exclusive games zullen komen. Alle games komen op zowel de originele PS4 als de nieuwe PS4 uit. Ook gebruiken beide systemen dezelfde interface en PSN store en bevatten beide systemen dezelfde online en social features.

Hoe het nu precies zit met de VR ondersteuning en het hele 4K-verhaal, is niet duidelijk geworden in de documenten. Ook het uiterlijk van de console werd niet besproken. We zullen er binnenkort vast meer over horen.

Wat vind jij van de nieuwe PS4 en de specs? Zal jij je console upgraden? Of houd je lekker je originele PS4? Laat het weten in de comments!

 

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek