God of War binnen acht uur uitgespeeld door speedrunner

God of War April 2018

God of War is al beschikbaar sinds 20 april speedrunners hebben de game nu al in een recordtijd uitgespeeld van onder de acht uur.

Om de hele wereld te verkennen in God of War, zijn spelers grofweg +-vijftig uur goed bezig. Deze tijd wordt vanzelfsprekend een stuk korter wanneer de extra missies niet worden gedaan en alleen de verhaallijn wordt doorgespeeld. De speedrunner genaamd uhTrance laat zien dat dit doel haalbaar is in een vrij korte tijd van 7:49:18.

Een andere speedrunner, genaamd BnH247, zegt dat deze game niet goed is opgesteld voor speedruns. De game heeft een grote hoeveelheid aan cutscenes die spelers helaas niet kunnen overslaan. Het is daarom volgens speedrunners minder interessant om de runs te optimaliseren.

Speedrunner BnH247, die de game zelf in een tijd van 8:21:58 uitspeelde zegt: “Deze game is de grootste cutscene simulator die ik persoonlijk heb gespeeld, ik ga de game dus nooit meer speedrunnen. Het heeft geen zin, vanwege de kleine hoeveelheid gameplay. Ik kon onthouden waar ik naar toe moest en wat ik moest doen en ik kon mijn vechtstrategieën een beetje verbeteren. Misschien dat ik hier en daar een cutscene kon oveslaan, maar een nieuwe speedrun zal niet heel anders uitvallen en is dus zonde van de tijd.”

Al deze speedruns worden gedaan op de makkelijkste moeilijkheidsgraad. We zijn zelf benieuwd naar wat voor tijd iemand kan neerzetten op de beruchte ‘Give me God of War’ mode.
Het zal zeker weten een kwestie van tijd zijn voordat ook deze speedrun verschijnt.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek