Speel Oculus VR spellen op je Vive

VR

De Virtual Reality strijd is losgebarsten en heel veel bedrijven strijden om een markt die redelijk nieuw is. Oculus en de HTC Vive zijn grote spelers die een VR product aanbieden. Maar de Vive heeft nu een groot voordeel.

Wanneer er in een vrij nieuwe markt veel nieuwe spelers zijn wil jij je kunnen onderscheiden van de concurrentie met iets waarvan jij denkt dat nodig is om consumenten jouw product te laten kopen. Maar daarnaast zijn er ook nog altijd enthousiaste mensen die in hun vrije tijd dingen in elkaar knutselen. Een Reddit gebruiker heeft bestanden naar GitHub gebracht welk het mogelijk maakt om Oculus games op een Vive te spelen. Opzich interessant maar het aanbod aan spellen is nog ontzettend klein. Op dit moment is het namelijk zo dat alleen Lucky’s Tale en Oculus Dreamdeck ondersteuning bieden. Het project is dan ook nog in beta en dit betekent dat het nog wel een tijd zou duren voordat het helemaal optimaal werkt. Maar het begin is dus in ieder geval al gemaakt.

VR

De VR wereld is een groot nieuw iets waar fabrikanten op willen springen. Oculus biedt dus een headset evenals HTC met de Vive. Maar ook Sony biedt een PlayStation VR aan en en Samsung heeft de Gear VR, waar je dan wel weer een specifieke Samsung telefoon voor nodig hebt. Er is dus voor consumenten genoeg om uit te kiezen, iets wat het interessant maakt hoe fabrikanten precies denken juist hun product er te laten uitspringen. Verschil zit hem ook nog eens in wat je nodig hebt om de headsets te laten werken. Bij de ene fabrikant heb je een monster PC nodig, maar voor de ander heb je bijvoorbeeld alleen al aan een telefoon voldoende maar is de kwaliteit weer wat minder.

Heb jij al de virtuele realiteit betreden? En wat vond je ervan? Laat het ons weten in de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek