Speel SNES games op jouw 3DS

Super Metroid SNES 3DS

Een nieuwe set Super Nintendo Games die nu beschikbaar zijn via jouw 3DS eShop is hier! De SNES games zijn natuurlijk legendarisch onder de wat oudere gamers onder ons. Maar, dit is alleen voor de nieuwe 3DS.

Of de SNES spellen ooit naar de oudere versie van de 3DS zullen gaan komen is nog maar even afzien, maar voor nu kunnen de mensen met de nieuwe versie van de handheld deze games wel al spelen.

The New 3DS

De eShop update van gisteren bracht drie nieuwe games:

Super Metroid

Deze 2D Action Adventure game deed al vanaf de SNES alles correct. Dit was waarschijnlijk een van de meest gewilde games vanwege:

  • Een boel wapens en armor om te collecten,
  • Een hoop aliens om kapot te schieten,
  • Kleurvolle 16-bit graphics en muziek met een sombere/enge atmosfeer.

The Legend of Zelda: A Link to the Past 

Ook LoZ was één van de meest legendarische games voor de SNES. Dit kun je ook wel zien aan het feit dat er nog steeds games uitkomen met de naam: The Legend of Zelda. De graphics die boven de rest uitschoten en de MMO feeling die iedereen wilde… het was er allemaal.

Donkey Kong Country 2

Laten we deze legendarische game maar meteen de counterpart van Mario noemen, aangezien deze game niet alleen een ander thema had, maar ook een veel moeilijkere gameplay. De game krijgt nu nog minigames enzovoort. Wat maakte de game nu zo origineel toendertijd?

  • Diverse run-and-jump designs,
  • Lekker vrij rond rennen met jouw dierenvriendjes,
  • Een boel gameplay met wel 52 levels om te clearen,
  • Bonus games zaten er ook nog bij.

Ook een leuk weetje voor de eShop update: je kunt nu de open beta voor Lost Reavers voor op de Wii U meepakken. Of de nieuwe Shovel Knight voor de Wii U/3DS aanschaffen voor een tientje per stuk!

Ga jij één van de bovenstaande games halen? En waarom, voor de nostalgie of heb jij andere redenen? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek