Spider-Man game niet gebaseerd op de aankomende film

Spider man

Spider-Man werd getoond tijdens de E3 persconferentie van Sony. Voor velen was dit een grote verassing. De game werd de afgelopen dagen al door duizenden fans besproken op social-media. Heel veel zijn blij met de terug komst van Spider-Man, maar ook zijn er veel fans teleurgesteld dat Spider-Man een Playstation 4 exclusive zal worden.

Bryan Intihar, de Creative Director voor de nieuwe Spidey game racete meteen naar het kantoor van zijn baas toen hij te horen kreeg dat Insomniac Games werd benaderd door Playstation om een Spider-Man game te maken. Hij vertelde zijn baas hoe dol hij was op deze iconische superheld, en dat hij graag de creative director wilde spelen voor dit project. Gelukkig voor hem zijn er veel werknemers bij Insomniac met een voorliefde voor Marvel. Het project om een nieuwe Spider-Man game te maken werd dus met open armen ontvangen.

“From our first meeting, Marvel, Spider-Man and Insomniac have felt like a match made in heaven. Vertelde Intihar. So much so that for the first time in Insomniac’s 22-year history, we’re working on an IP that didn’t originate in-house.”

Marvel’s Spider-Man en Insomniac Games voelde voor hem als een gouden match. Ze kunnen niet wachten om de fans te laten zien waar ze mee bezig zijn. Na het succes van de Ratchet and Clank game op de Playstation 4, zijn ze ervan overtuigd dat ze het beste van Spidey naar voren kunnen brengen en het er zo mooi mogelijk uit te kunnen laten zien. Aanschouw hier beneden alvast de trailer:

Een eigen verhaal

Wat nieuw zal zijn voor de fans is dat de nieuwe Spidey game niet gebaseerd zal zijn op de nieuwe film die later zal gaan verschijnen. Voorheen toen Spider-Man nog werd uitgegeven door Activision, werd de game vaak op de film gebaseerd. Die tijd is voorbij. De nieuwe Spidey game zal dus geen spel variant op de film zijn. Als we de cijfers mogen geloven pakken dit soort games, of films namelijk slecht uit. We zullen zien hoe een apart verhaal gaat uitpakken bij de fans.

De Spider-Man game die wordt ontwikkeld door Insomniac zal dus niet gebaseerd zijn op een film. Insomniac is bezig met een gloednieuw Spider-Man verhaal met een Peter Parker die knap goed is in het aanpakken van grote criminelen in New York. Waarbij hij tussendoor probeert zijn chaotische persoonlijke leven en carrière op rails te houden. Dat terwijl de veiligheid van negen miljoen New Yorkers afhankelijk zijn van slechts één jongeman, afkomstig uit Queens. No pressure right?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek