Square Enix maakt cijfers bekend

Square Enix is een studio die bij veel J-RPG spelers bekend is. Voor de niet bekenden, de studio waar Final Fantasy en NieR: Automata vandaan komt. De japanse game studio heeft een sterk half jaar gehad en dat bewijst zich in de cijfers die zij bekend hebben gemaakt.

De japanse game gigant is flink in cijfers omhoog geschoten. Afgelopen half jaar, gemeten tot en met 30 september, heeft de studio aardig wat winst gemaakt. Van ¥132 miljard in verkoop, zijn zij 24,2% gestegen ten opzichte van de vorige meting.

Dat is niet het enige, over een jaar gemeten is de studio met ruim 200% gestegen met hun verkoopcijfer. Echter zijn zij voor de rest van het jaar niet zo optimistisch en hebben zij een vermoeden dat het cijfer nog kan zakken.

Hier beneden zijn de volledige cijfers te zien van Square Enix, gemeten tot en met 30 september:

square enix cijfers stats

De studio vindt het echter niet vreemd dat zij zo heftig omhoog geschoten zijn met alle cijfers. Zij hebben namelijk in de afgelopen maanden goede games op de markt gebracht. Denk bijvoorbeeld aan Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age en Final Fantasy XII: The Zodiac Age.

Om het plaatje compleet te maken, heeft de studio ook nog succes gehad met games zoals NieR: Automata en Final Fantasy XV. Deze werden in de afgelopen maanden door veel gamers nog opgepikt als digital download. Van de downloads zijn echter geen specifieke nummers vrijgekomen.

Final Fantasy Brave Exvius, Hoshi No Dragon Quest, Dragon Quest Monsters Super Light en Kingdom Hearts Union X hebben tevens ook bijgedragen aan de cijfers. Dit is echter doordat de games een sterke performance in het geheel afleveren. Een game die het meeste invloed heeft gehad is natuurlijk de online MMO Final Fantasy XIV. Expansion Pack Stormblood heeft Square Enix ook een stevige boost gegeven.

Square Enix is dus stevig aan het stijgen, dat mag ook want hun games zijn gevariëerd maar diepgaand. Zo is er voor iedereen dus iets!

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek