Star Ocean:SE rerelease op Vita & PS4.

Square-Enix heeft een rererelease gepland van Star Ocean:Second Evolution voor zowel de PlayStation Vita als de PlayStation 4. Dit werd bevestigd door Shuichi Kobayashi, een van de producers van Star Ocean:Integrity and Faithlessness.

De game kwam oorspronkelijk uit op de PlayStation in 1998, toen bekend als Star Ocean:The Second Story als het vervolg op de originele Star Ocean uit 1996 voor de SNES. Het vervolg bleek immens populairder te zijn dan zijn voorganger en ging meer dan 1 miljoen keer over de toonbank, gevolgd door meerdere comics en zelfs zijn eigen animatieserie in Japan. In 2009 kreeg de game al een rerelease op de PSP in de vorm van Star Ocean:Second Evolution en werden verschillende zaken toegevoegd zoals een extra speelbaar karakter, nieuwe stemacteurs, 13 nieuwe eindscenarios en een compleet vernieuwd vechtsysteem. Deze vernieuwde versie alleen zou alleen al meer dan 140.000 keer verkocht worden in Japan. In Europa en Amerika had de game een kleinere release wat ertoe leidde dat de fysieke game momenteel zeer moeilijk te vinden is. Tijdens de Famitsu Channel TGS broadcast kondigde Kobayashi de game aan, hij gaf echter geen extra informatie zoals een potentiële releasedate of informatie van eventuele extras die in de game zullen worden verwerkt. Wel liet hij weten dat de game niet lang op zich zou laten wachten maar dat hij momenteel geen definitieve uitspraken kon doen betreffende het project. Ook werd duidelijk dat het hier geen volledige remake zou betreffen zoals velen in het begin dachten, het gaat hier over een port van de PSP versie. Wat hier de gevolgen van zullen zijn voor de resolutie en de grafische kwaliteiten op zowel de Playstation Vita en de Playstation 4 is onduidelijk.

Bekijk hier de opening van Star Ocean:The Second Story;

Er is momenteel nog geen releasedatum bekend voor Star Ocean:Second Evolution voor zowel Playstation Vita als Playstation 4.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek