Star Wars Battlefront Death Star DLC, wat is er nieuw?

Star Wars Battlefront Death Star DLC

Season pass houders van Star Wars Battlefront hadden geluk. Zij konden vanaf gisteren beginnen met de nieuwe DLC genaamd Death Star. De DLC bevat onder andere nieuwe maps, een nieuwe gamemode en twee nieuwe speelbare karakters. Death Star is de derde DLC in het rijtje van vier. De nieuwe maps van de expansion laten je spelen in de Death Star en de ruimte eromheen. 

Op 16 september plaatste EAStarWars op YouTube de trailer van de derde DLC van Battlefront. In de trailer was te zien dat een langverwachte feature eindelijk werkelijkheid zou worden, namelijk gevechten in de ruimte. De trailer liet daarnaast ook een nieuwe gamemode zien en gaf een korte preview van twee nieuwe speelbare karakters, Chewbacca en Bossk. Bekijk hem hier beneden:

De content

De DLC neemt spelers mee naar misschien wel het meest iconische gevecht uit de Star wars franchise en doet dit op een zeer gedetailleerde manier. De vijf nieuwe maps spelen zich af in de Death Star en de ruimte eromheen. De nieuwe gamemode genaamd Battle Station laat spelers het gevecht om de Death Star meemaken van begin tot eind. Met de DLC worden ook twee nieuwe karakters speelbaar, namelijk Chewbacca en Bossk. Chewbacca is de welbekende Wookiee en sidekick van Han Solo en Bossk is een beruchte bounty hunter.

De nieuwe gadgets

Naast nieuwe content heeft de DLC ook nieuwe wapens, voertuigen en star cards. De twee nieuwe wapens zijn de TL-50 Heavy Repeater en de K-16 Bryar Pistol. De nieuwe voertuigen zijn Luke Skywalker’s Red Five X-wing en Darth Vader’s TIE Advanced x1. Deze geven je meteen het gevoel thuis te zijn in het gevecht om de Death Star. De nieuwe star cards zijn de medical droid en de laser trap mine. Deze star cards geven je zowel een defensieve als een offensieve optie voor op het slagveld.

Jammer genoeg is het DLC nieuws niet voor iedereen feest. Als je namelijk geen season pass hebt, zul je nog twee weken moeten wachten voordat je mee kan doen aan het gevecht om de Death Star. Je wordt echter niet helemaal in de steek gelaten door EA. Met het uitbrengen van de DLC heeft EA namelijk ook een enorme patch gelanceerd die het speelplezier van Battlefront voor iedereen een stuk aangenamer zou moeten maken. Denk hierbij vooral aan bug fixes en balancing.

Voor alle informatie en content die de DLC bevat kun je terecht op de website van EA.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek