StarCraft HD geruchten in omloop

starcraft hd

Verschillende bronnen melden dat Blizzard bezig is met een HD versie van hun populaire titel StarCraft. Blizzard zou de game, StarCraft HD, in september officieel aankondigen.

Onder andere Kotaku en de Koreaanse website iNews24 melden dat Blizzard bezig is met een HD versie van StarCraft. De game zou in principe gelijk zijn aan het origineel, maar heeft een betere resolutie en betere IU. StarCraft is zeer geliefd in Korea, met name in het e-sports circuit. Dat het gerucht via een Koreaanse website opduikt, is dan ook niet zo vreemd. Kotaku vertaalde de bron, die het volgende te melden had:

Today, multiple sources with knowledge of Blizzard internal plans said that Blizzard will reveal StarCraft HD to the public this September. The StarCraft HD remastered version will retain the original gameplay and is said to have improved graphics resolution and user interface (UI).

Blizzard zou de game in september pas officieel aankondigen. Waarom september?

De StarCraft II World Championships, die dit jaar gehouden wordt in Mexico, eindigt in september. Het zou voor Blizzard dan een logische keuze zijn de game op dat evenement aan te kondigen.

Blizzcon

In november vindt Blizzcon plaats. Blizzcon is Blizzards eigen evenement, waarop ze verschillende aankondigingen doen en een persconferentie houden. Ook worden er bands uitgenodigd om te komen spelen. Metallica was in een verleden Blizzcon all te gast.

iNews24 voorspelt dat Blizzard tijdens hun eigen evenement meer informatie vrijgeven over de StarCraft HD remaster. Een van de vragen is of de graphics in 2D of 3D zullen zijn.

Blizzard heeft nog niet gereageerd op de kwestie, dus de mogelijkheid bestaat dat dit gerucht niet klopt. Echter, een HD versie van Korea´s meest geliefde e-sports game zou niet misstaan. Het origineel verscheen namelijk in 1998.

Denk jij dat Blizzard een HD versie van de game aan zal kondigen? Wat verwacht jij van de game? Laat het ons weten!

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek