Stardew Valley uitgever onthuld WitchBrook

Chuclefish, de uitgevers van Stardew Valley hebben de naam onthuld van Project Spellbound. De Tover-School RPG heeft eindelijk een naampje gekregen, maar daar blijft het voorlopig ook bij.

Finn Brice, de CEO van Chucklefish deelde onderstaande afbeelding via Twitter. In de afbeelding zien we een in-game screenshot van Project Spellbound met een een logo. “WitchBrook” is dus de officiële naam van Project Spellbound.

Witchbrook

Zoals je uit de afbeelding kunt opmerken lijkt de game qua stijl sprekend op Stardew Valley. Dit is ook helemaal niet gek als je je bedenkt dat de gameplay sterk zal lijken op de succesvolle farm simulator. WitchBrook wordt beschreven als Stardew Valley meets Harry Potter. Spelers nemen de rol van een student aan op een Tover-School. Dit kennen we allemaal wel terug uit de films, boeken of games van de franchise.  Er is nog niet zo heel erg veel bekend omtrent deze nieuwe game. Wel weten we dat het één van de meest ambitieuze projecten tot nu toe is.

Naast een hoofd verhaallijn zullen er dating sim elementen voor komen in het spel en andere activiteiten waar de speler zich mee bezig kan houden. Chuclefish heeft inspiratie opgedaan uit de 2D Legend of Zelda games als het aankomt op het combat systeem. In plaats van een zwaard en schild maak je uiteraard gebruik van magische spreuken.

De game heeft nog geen release datum. Deze zal ook niet snel volgen als we de CEO mogen geloven. De game is namelijk “still quite a way off”. De game staat op dit moment enkel gepland voor een PC release. Stardew Valley is uiteindelijk ook verschenen voor Playstation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Waarschijnlijk gaat deze game ook meerdere platformen raken.

Kijk jij uit naar de nieuwe game van de uitgevers van Stardew Valley? Laat ons dan weten wat jij zo tof aan die game vond en je graag terug wilt zien in deze nieuwe titel!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek