Statik VR puzzel game voor Playstation krijgt release datum

Statik

Statik voor de PlayStation VR heeft zijn release datum gekregen. Tevens zijn de pre-orders voor deze videogame live gegaan.

Details werden geopenbaard via de UK PlayStation Store, met de release datum die vrijgegeven is voor 24 april 2017. Er is een pre-order prijs van £ 15,99 GBP(€18,35), en als je een PlayStation Plus-lid bent kun je nog eens 20 procent korting op die prijs te krijgen. Wat de prijs brengt op het bedrag van £ 12.79(€14,68). Deze prijs zal beschikbaar blijven voor de game Statik tot de dag van release.

Statik

Komende van de breinen achter LittleBigPlanet voor de PS Vita, Is Statik de studio’s eerste virtual reality (VR) titel, waardoor de spelers hun handen in een doos vast zit. Gelegen aan de buitenkant zijn verschillende schakelaars, wijzerplaten, meters en hendels die aan de basis staan van de puzzels in de game. Elk is toegewezen aan een andere knop of joystick van de DualShock controller 4 naar gelang van de puzzel. Deze veranderen elke dag, met spelers die hun verstand, ogen en oren moeten gebruiken om de mysteries op te lossen, want je handen zijn per slot van rekening gevangen in een doos.

VRFocus previewde Statik op de E3 2016 en kon het volgende over vertellen:

‘boeiend en aangenaam, met heel veel belofte voor de game. De algehele eenvoud werkt in het voordeel van Statik en als Tarsier Studios het niveau en de moeilijkheidsgraad progressie van het ontwerp goed kan krijgen, dan is dit een VR titel die de fans van puzzel games zeker in de gaten moeten houden. ‘

Kortom, we zijn zeer benieuwd naar deze titel. 24 april kunnen we ermee aan de slag.

Bron: VRFocus

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek