STEAM games permanent verwijderen uit je library

STEAM Games

Vanaf nu is het mogelijk om je STEAM games te verwijderen uit je STEAM library. Dus mocht je een game hebben die je niet meer wilt hebben, is het vanaf nu mogelijk om de game ook echt uit je STEAM Library te halen. De games kunnen desgewenst zelfs permanent verwijdert worden. Echter krijg je geen geld terug zodra je de ongewenste STEAM games verwijdert hebt.

De mogelijkheid om ongewenste games in je STEAM library te verwijderen is een vraag die veelvoudig terug keerde in de STEAM community. Ik hoor je al denken ongewenste games? Ja Ongewenste games. Wat dacht je van BETA versies van bepaalde games die je al drie jaar in je STEAM library hebt staan. Of STEAM games die je kreeg bij het kopen van een game bundel, maar die je eigenlijk nooit speelt. Deze games blijven gewoon zichtbaar in je lijstje met games die je hebt op STEAM. Voor sommige zal dit niet storend zijn. Maar andere hebben het liefst een up to date lijst waarbij alleen de games zichtbaar zijn die ook echt worden gespeeld. De functie werd als eerste ontdekt door een lid op Reddit. De gebruiker liet weten als je een game van een bundel wou verwijderen, je de complete bundel moest verwijderen. Aangezien het verwijderingsproces niet werkt voor individuele games.

STEAM had natuurlijk ook voor een block systeem kunnen kiezen, waardoor de game verdween uit je library, maar wel nog altijd gewoon speelbaar is. Mocht je een fout maken, en het spel toch nog willen spelen.

Hoe verwijder je dan een betreffend spel dat je niet meer wilt?
Login op de volgende pagina met je STEAM gegevens, het kan zijn dat je je browser moet bevestigen bij STEAM.
Zoek vervolgens naar de game die je permanent verwijderd wilt hebben. Selecteer de game, en selecteer in het keuze menu “I want to permanently remove this game from my account”. Zodra je bevestigd dat je de game echt wilt verwijderen, zal deze game permanent verwijdert worden.
Steam

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek