Steam summer sale succesvol

Steam Summer Sale

Bij het lezen van de titel denk je natuurlijk dat er een open deur wordt ingetrapt, maar niets is minder waar. De Steam summer sales zijn namelijk populairder dan het jaar ervoor en dat is opmerkelijk te noemen.

Er zijn wat statistieken bekend gemaakt waaruit is gebleken dat deze Steam summer sale veel succesvoller was dan de summer sale het jaar ervoor. Dit is opmerkelijk te noemen, omdat de goed ontvangen flitskortingen en dagelijkse deals dit jaar niet aanwezig waren tijdens de grootste uitverkoop van het jaar in de gaming industrie.

Summer sale

Omzet

Er is tijdens deze sale 236 miljoen dollar aan omzet gedraaid. Als we dit vergelijken met het jaar ervoor ligt dit een stuk hoger. Toen was de omzet namelijk slechts 160 miljoen dollar. Er zijn ook een stuk meer games verkocht. Dit jaar zijn er namelijk tijdens de uitverkoop maar liefst 37 miljoen games verkocht. Het jaar ervoor was dit slechts 33 miljoen. Een ander iets dat opvalt is dat de korting dit jaar lager lag als het jaar ervoor. Gemiddeld gezien was de korting vorig jaar 66%. Dit jaar was de korting maar liefst 16% minder en kwamen we dus op 50% uit. Dit betekent dat uitgevers dit jaar niet de noodzaak zagen om hun games zo erg in waarde te laten dalen. Dit betekent dus ook gelijk dat gamers meer hebben willen uitgeven tegen een hogere prijs. Dit kan natuurlijk komen omdat er veel mensen een nieuwe computer hebben gebouwd tijdens de sale door het uitkomen van de nieuwe videokaarten. De Steam sales is natuurlijk een goeie mogelijkheid om een leuke backlog op te bouwen tegen een grote korting.

De Steam sale zit er weer op en is dus zoals te lezen erg geslaagd gebleken. Dit kan alleen maar betekenen dat Valve hier leer uit trekt en volgend jaar waarschijnlijk hetzelfde model gaat toepassen.

Heb jij games gekocht tijdens de Steam sale? Laat het ons weten in de comments.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek