Steam gaat meer ondersteuning bieden aan ontwikkelaars

Steam

Eerder dit jaar werd het Steam Direct-initiatief aangekondigd, hierbij kunnen ontwikkelaars honderd dollar betalen om hun spel via Steam te kunnen verkopen. Dat kondigt platformhouder Valve vrijdag aan middels een bericht op het platform.

Steam Direct wordt later dit jaar ingevoerd en vervangt het huidige Greenlight-systeem, waarbij ontwikkelaars spellen kunnen aanbieden aan het platform in afwachting van goedkeuring door Valve. Daarbij mogen gebruikers stemmen of zij een spel graag op het platform zouden zien verschijnen.

Registratie voor Greenlight kost ook honderd dollar, maar die kosten hoeven niet opnieuw betaald te worden bij een volgende game.

Met Steam Direct stapt Valve van dit systeem af en geeft het bedrijf ontwikkelaars de mogelijkheid om direct op Steam spellen uit te geven. De kosten hiervoor zijn volgens Valve terug te verdienen: zodra een spel duizend dollar aan opbrengsten heeft gegenereerd, krijgt de ontwikkelaar het bedrag van honderd dollar terug.

Daarnaast zegt Valve te werken aan een systeem dat betere suggesties voor interessante games moet geven aan gebruikers. De platformhouder krijgt regelmatig kritiek van zowel gebruikers als ontwikkelaars dat het aanbod op het platform onoverzichtelijk is. Wanneer Steam Direct wordt ingevoerd, is nog niet bekend. Valve zegt binnenkort met een concrete datum te komen.

Ben jij dus bezig aan je eigen game? maar zoek je dus nog een fatsoenlijke uitgever dan is Steam het platform waarop iedereen een begin kan maken. Wij van intheGame wensen mensen hiermee veel succes en wie weet reviewen we ooit jouw game in de toekomst!

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek