Steam zet nieuw gebruiker record

steam logo valve

Als PC gamer maken we allemaal gebruik van Valve’s game aanbod op Steam. Dit keer heeft de grootste online game service wéér een nieuw record verbroken met het aantal gebruikers die tegelijkertijd online waren.

Enkele maanden geleden ging het al bergopwaarts met Steam. Dankzij een aantal grote games gingen de cijfers omhoog maar één specifieke game heeft hierbij enorm geholpen.

In 2017 had de service een hoogtepunt bereikt in Oktober, namelijk 16 miljoen gebruikers tegelijkertijd online.

Echter is dit cijfer op 8 januari 2018 weer verbroken, dit keer heeft het een hoogte punt bereikt van 18.4 miljoen. Met een ruime 2 miljoen gebruikers is het oude record overtroffen.

Grote hulp dankzij …

Zoals jullie het kunnen aanvoelen was PLAYERUNKOWN’S BATTLEGROUND een grote hulp hierbij. Dit spel heeft op het Steam platform in 2017 meerdere records verbroken, waaronder ook hoogtepunten die de game zelf heeft bereikt zijn overtroffen.

Uit de statistieken die Valve heeft vrijgegeven, waren ongeveer 16% van alle gebruikers PUBG aan het spelen. Een flink aantal mensen dus!

De battle royale game is niet de enige die heeft geholpen. Valve’s free-to-play MOBA game met de naam DOTA 2, stond als tweede in het lijstje.

 

 

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek