Street Fighter 30th Anniversary Collection trailer

Street Fighter anniversary

Nintendo heeft vandaag de trailer van Street Fighter 30th Anniversary Collection geüpload. Deze game wordt volgens Nintendo dé ultieme ode aan de Street Fighter franchise.

Wie al staat te popelen om de Street Fighter 30th Anniversary uit te proberen moet helaas nog even geduld hebben. De game, ontwikkelt door Capcom, staat namelijk pas gepland voor release in mei dit jaar. Vandaag kunnen we echter wel al een kijkje nemen naar wat we van de game kunnen gaan verwachten. De trailer is vandaag namelijk geüpload door Nintendo.

Street Fighter 30th Anniversary Collection

Deze game wordt de ultieme ode aan de Street Fighter franchise, aldus Nintendo. De trailer toont ons dat de game bestaat uit een collectie van twaalf klassiekers waaronder de originele Street Fighter, Street Fighter II, Street Fighter Alpha 3, Street Fighter III en Street Fighter III: 2nd Impact. Spelers kunnen alle twaalf games in single-player modus spelen. Vier van de games ondersteunen ook online multiplayer waarbij ranked matchmaking een optie is. Het betreft hier de games Turbo:Hyper Fighting, Super Turbo, Alpha 3 en 3rd Strike. Spelers kunnen wachten op tegenstanders in online lobbies. In deze lobbies passen maximaal 4 spelers. Tevens heeft iedere speler de mogelijkheid om het op te nemen tegen een CPU terwijl ze wachten tot ze aan hun online battle kunnen beginnen.

De game is gemaakt om de dertigste verjaardag van de Street Fighter franchise te vieren. De eerste Street Fighter game is namelijk op 30 augustus 1987 uitgebracht. Om spelers een kijkje te geven in de historie van de franchise zijn er een aantal bonus opties aan het spel toegevoegd. Zo is er een museum waarin je art, documenten en feiten kunt bekijken van iedere release. Tevens is er een muziekspeler waarin je de muziek van de games kunt beluisteren. Verder is er nog een interactieve tijdlijn toegevoegd over de geschiedenis van de franchise en kun je biografieën lezen die je meer achtergrond informatie bieden. Deze biografieën bevatten ook sprite art, animaties en verhalen over de characters van Street Fighter.

Release datum

Capcom heeft Street Fighter 30th Anniversary Collection aangekondigd tijdens de finale van de Capcom Cup Street Fighter tournament in 2017. Hier is aangegeven dat de game uitgebracht zal worden op Nintendo Switch, Playstation 4, Windows en Xbox One. De game zal naar verwachting in mei 2018 gereleased worden.

Tags

Over: Milkybum

Hi! Ik ben Roxanne. Sinds kort ben ik redactrice bij intheGame.nl Dit doe ik naast mijn vaste baan als woonbegeleider in een maatschappelijke opvang. Mijn vrije tijd spendeer ik graag aan mijn katten, gamen en yoga.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek