Summer Games Done Quick benefiet marathon is begonnen.

Summer Games Done Quick

Gisteren is de wel bekende benefiet marathon Summer Games Done Quick begonnen. Tijdens deze benefiet marathon wordt er geld ingezameld voor een goed doel. Dit keer halen ze geld op voor het goede doel Artsen zonder Grenzen.

Games Done Quick is een twee jaarlijkse organisatie waar het draait om geld in te zamelen voor goede doelen. Tijdens deze evenement wordt er een week lang games zo snel mogelijk uitgespeeld. Dit noemen we speed running. Tijdens de speed runs kunnen de kijkers kijken naar hun favoriete games. Games uit elke periode worden er gespeeld. Zo zien we Mario games uit elke generatie voorbij komen. De Zelda games zien we ook allemaal voorbij komen. Maar ook bijvoorbeeld Spyro the Dragon, die overigens binnenkort een remake krijgt.

Speed runners van over heel de wereld komen komende week samen om al die games zo snel mogelijk uit te spelen. Tijdens de speed run kan er gedoneerd worden voor diverse moeilijkheidsgraden. Dit maakt de speed runs nog vermakelijker om naar te kijken. We worden ook nog getrakteerd tijdens het evenement op diverse speed run wedstrijden. Teams van speed runners nemen het tegen elkaar op. Wie als eerste klaar is met spel wint de wedstrijd.

Kijk deze week dus op hun twitch kanaal naar al deze games die gespeedrunned worden. En als je dan toch aan het kijken ben, kan je gelijk een leuke donatie doen voor het goede doel. Op hun website kan je kijken naar het schema wanneer je favoriete game wordt gespeeld. Tevens kan je ook via hun site kijken naar de uitzending van de marathon. Verder informatie over het goede doel en over het evenement vinden jullie ook op hun site. Daarnaast kan je ook daar de opties vinden om te doneren, en wat je eventueel kan winnen als je doneert tijdens de live streams.

 

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek