Sun & Moon nieuwe Pokémon aangekondigd

Pokemon Sun & Moon

Nintendo heeft vandaag een nieuwe trailer de wereld in geslingerd voor Pokémon Sun & Moon. De trailer duurt maar liefst zes minuten en laat ons een aantal nieuwe Pokémon, trainers en features zien.

Bekijk de trailer hier beneden!

Een van de nieuwe features in Sun & Moon zijn de “Z-moves”. Deze kan je aan het begin van de trailer zien. De moves worden geactiveerd met behulp van een speciale armband die de trainer om heeft. Deze armband stuurt een signaal naar een Z-Crystal, die de trainer in zijn of haar backpack heeft. Z-moves zijn in principe speciale aanvallen die je Pokémon kunnen uitvoeren. In een oudere trailer hebben we kunnen waarnemen dat je ook op je Pokémon kunt rijden! De game schijnt dus een hoop nieuwe features te bevatten.

Ook weten we nu dat de Alola regio vier eilanden bevat. Op elk eiland vind je andere Pokémon en kan je vechten tegen Trial Captains (zie beneden aan dit artikel). Deze captains hebben een aantal challenges voor je in petto.

Nieuwe Pokémon

Een aantal nieuwe Pokémon zijn in de trailer te zien. Echter, ook een aantal variaties op oude bekenden! Onder andere Sandshrew, Exeggcute en Vulpix hebben een nieuw uiterlijk gekregen. Deze vormen van Pokémon zijn exclusief te vinden in de Alola region. Leefomstandigheden hebben het uiterlijk van de Pokémon aangepast.

sun & moon

Vulpix en Nintetales zijn Ice-type Pokémon in deze regio, terwijl Sandshrew en Sandslash een Ice/Steel-type is. Exeggutor is een Grass/Dragon-type Pokémon.

Ook zijn er een aantal spiksplinternieuwe Pokémon aangekondigd geworden via de trailer!

sun & moon

Formantis (links) is een Grass-type Pokémon met Leaf Guard als ability. Het is tevens een nachtpokémon, wat erop kan wijzen dat je deze overdag niet veel zult tegenkomen. Ook verplaatst Formantis zich van tijd tot tijd, om vijanden te slim af te zijn. Formantis evolueert in Lurantis (rechts). Deze vlucht niet voor vijanden; sterker nog, Lurantis trekt vijanden aan met zijn bloemachtige aroma en elimineert ze vervolgens!

sun & moon

Yungoos (links) zagen we al in eerdere trailers van de game. Gumshoos (rechts) is zijn evolutievorm. Ook bij deze Pokémon verschilt de aanpak van vijanden binnen de evolutielijn. Yungoos springt graag op zijn vijanden af, terwijl Gumshoos liever in de schaduw wacht totdat hij zijn nietsvermoedende prooi kan verrassen met een aanval.

sun & moon

Minior is een Rock/Flying-type Pokémon die van kleur kan veranderen. De Pokémon lijkt op een meteor. De Pokémon is erg zwaar, maar zodra zijn schild verdwijnt, wordt hij heel licht en kan hij makkelijker aanvallen van vijanden ontwijken. Je weet nooit welke kleur er onder zijn schild zit!

sun & moon

Mudbray (links) is een Ground-type Pokémon die veel weg heeft van een ezeltje. Hij is heel sterk en behulpzaam, waardoor hij veel op het land gebruikt wordt. Mudsdale (rechts) is zijn evolutie. Deze lijkt echter meer op een magnifiek paard dan op een ezel!

sun & moon

Oricorio is een Flying-Pokémon. Deze komt in vier verschillende vormen: de Pom-Pom style (Electric) zoals je hierboven ziet, de Baile style (Fire), de Pa’u style (Psychic) en de Sensu-style (Ghost). Elke vogel is geinspireerd op een dans. Ze hebben allemaal hun eigen karakter en elke vogel is op een ander eiland in de Alola regio te vinden.

Trial Captains

Naast nieuwe Pokémon, is er via de trailer ook bekend gemaakt geworden dat er Trial Captains te vinden zijn in Alola. Deze zullen elk te vinden zijn op een van de eilanden in de regio. Dit sluit echter niet uit dat er wellicht meer captains zijn dan deze vier.

sun & moon

Van links naar rechts: Lana specialiseert zich in Water Pokémon, Mallow in Grass, Sophocles in Electric en Kiawe in Fire.

Wat vind jij van de nieuwe Pokémon en trainers? Kijk jij ook zo uit naar Sun & Moon? De game is vanaf 23 november verkrijgbaar op de Nintendo 3DS.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek