Super Mario Bros is 30 jaar!

Super mario bros

Hieperdepiep, hoera! Super Mario Bros is 30 jaar geworden, dat moet natuurlijk gevierd worden! Zelf heb ik vandaag een mooie taart gekocht met prinses Peach erop, helaas had de taart een pruimen smaak, maar dat mag de pret niet bederven natuurlijk. Als klap op de vuurpijl heeft Nintendo ook een nieuwe president aangewezen welke door “Fellow” rollen binnen Nintendo alle support krijgt die hij nodig heeft.

Om dit jubileum te vieren heeft Google ook iets leuks bedacht, als je nu naar Google gaat en “Super Mario Bros” zoekt zul je rechts op je scherm een doosje tegenkomen met een “?”. Deze is natuurlijk heel erg bekend voor iedereen die Mario heeft gespeeld, wat zit er namelijk in dit doosje? Muntjes, een paddenstoel, prinses Peach? Je kan op Google op het doosje klikken voor een leuk geluidje en een animatie van een muntje dat boven de doos verschijnt.

doosje pling pling

 

Natuurlijk heeft dit geen enkele toegevoegde waarde, ik heb wel 1000 keer op het doosje geklikt met de hoop dat er een rode paddenstoel uit mijn dvd-drive zou schieten, of nog mooier een prinses Peach die ik met mijn loodgieter skills moet gaan redden van een eng monster.

Buiten deze leuke Easter Egg kennen we natuurlijk nog veel meer van dit soort grapjes van Google, bijvoorbeeld tilde en de geweldige do a barrel roll natuurlijk!

Buiten het mooie nieuws dat Super Mario Bros 30 jaar is geworden, hebben ze bij Nintendo eindelijk een nieuwe president aangewezen. Zijn naam is Tatsumi Kimishima en hij de opvolger van Satoru Iwata die helaas eerder dit jaar is overleden. Geen zorgen, Tatsumi Kimishima heeft al erg veel ervaring met leiderschap, ook binnen Nintendo zelfs. Zo is hij chief financial officer geweest voor de Pokémon Company en Director voor Nintendo Amerika. Hier hoeven we ons dus geen zorgen over te maken. Om er voor te zorgen dat alles prima gaat verlopen zijn er nieuwe “Fellow” rollen uitgedeeld binnen Nintendo. Dit zijn ervaren personen die ieder in hun eigen specialiteit Tatsumi Kimishima gaan steunen met hun adviezen.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek