Super Mario film dichterbij realiteit

super mario nintendo film logo illumination entertainment

Er is al een tijdje sprake van een verfilming van onze italiaanse loodgieter Mario. Nintendo heeft wat stappen ondernomen en de verfilming van onze superheld zal mogelijk een realiteit worden!

Tatsumi Kimishima, president van Nintendo, heeft aangekondigd dat het bedrijf een mogelijke partner heeft gevonden voor de Super Mario film.

Er is namelijk informatie boven water gekomen dat Nintendo mogelijk samen gaat werken met Illumination Entertainment. Deze studio staat voornamelijk bekend om hun films zoals Minions en de Dispicable Me series.

Heer Kimishima heeft de Japanse krant Kyoto Shimbun aangesproken over de roddels die al een tijd rond gingen. De president heeft in de krant bekend gemaakt dat zij de hopen om een deal te krijgen met het bedrijf. Als alles volgens plan zal gaan dan zal de officiële aankondiging niet lang erna volgen.

Mario op de Olympische Spelen, een vervolg?

Nintendo heeft echter een doel gesteld. Het bedrijf hoopt namelijk om de film in de bioscopen te krijgen vóórdat de Olympische Spelen in Tokyo zullen plaatsvinden. Dit zal voor de zomer van 2020 zijn.

Dit is niet het enige wat Nintendo heeft gesteld. Zij plannen namelijk ook nog een attractie park te openen voor dezelfde datum onder de naam Super Nintendo Land. Deze zal te vinden zijn bij Universal Studios in Japan.

Nintendo in de filmindustrie

Nintendo is dus nog bezig met een deal te sluiten met Illumination Entertainment, dit komt omdat Nintendo zelf ook een creatieve rol wilt hebben tijdens de productie van de film.

De ontwerper van Mario, Shigeru Miyamoto, zal mogelijk dienen als producer van de film.

Miyamoto heeft echter al ervaring in de filmindustrie, recentelijk heeft hij een Pikmin short gereleased.

Ook heeft Nintendo vorig jaar duidelijk gemaakt dat zij de filmindustrie in willen, echter willen zij meer doen dan alleen licensing.

Kijken jullie al uit naar de verfilming van onze superheld?

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek