System Shock 3 mogelijk naar consoles

system-shock-3-playstation-xbox-pc

Een tijdje geleden is aangekondigd dat System Shock 3 naar de computer komt. Uit een interview is gebleken dat de game ook naar “andere platforms” zal komen dan alleen PC, niet duidelijk maar er is hoop.

Het is al 18 jaar geleden dat de laatste System Shock uit kwam maar de nieuwe editie in de reeks zal binnenkort in de schappen liggen. De eerste game ging in 1994 over de toonbank, de sequel ging in 1999 in de verkoop.

Nu het bekend is dat er een vervolg gaat komen van System Shock, heeft Starbreeze bekend gemaakt dat zij een contract hebben gesloten met OtherSide Entertainment. In dit contract staat dat OtherSide de game zal publishen en het mogelijk maken om de game naar “andere platforms” te brengen.

Het is niet duidelijk wat de publisher bedoelt met “andere platforms”, het lijkt er echter op dat de game ook naar de Playstation 4 en Xbox One zal komen. Duidelijkheid over deze mogelijke consoles hebben zij niet gegeven, alleen dat andere platforms nog niet vast staan. Verder zal Starbreeze zo snel als mogelijk meer informatie geven over System Shock 3.

“System Shock is one of those iconic franchises in the history of games that still gets my blood going and Mr. Spector is one of the founding fathers of the modern action-RPG, We’re greatly looking forward to bringing System Shock 3 to players worldwide in our collaboration with OtherSide Entertainment and Warren Spector’s team. I’ll be first in line to play.”

– Bo Andersson-Klint, Starbreeze’s CEO

Starbreeze heeft in het verleden ook andere goede games gemaakt, denk hierbij bijvoorbeeld aan: Brothers – A Tale of Two Sons, PAYDAY 2 en de cyberpunk shooter Syndicate. Zij hebben pas geleden ook aangekondigd dat zij een rol zullen gaan spelen met betrekking tot Double Fine’s Psychonauts 2.

Hebben jullie de eerste System Shock gespeeld in 1994 of kijk je er simpelweg naar uit om je game arsenaal te vergroten met deze nieuwe game? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

System Shock 3 heeft nog geen release datum.

 

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek