System Shock remake krijgt artbook

system shock artbook

Het legendarische first-person avontuur System Shock krijgt een remake. Deze wordt via Kickstarter gefinancierd. Developers Nightdive Studios hebben een extra tier van een $100 donatie toegevoegd, waarbij een prachtig artbook is inbegrepen.

De Kickstarter van de remake van System Shock heeft nog 20 dagen te gaan, maar heeft al 95% van het doel bereikt. Het doel dat de developers voor ogen hadden was $900.000. Om de laatste 5% van het bedrag te boosten, is er een nieuwe tier toegevoegd: $100 donatie waarbij de donateur een fysiek kopie van het spel krijgt én een artbook. Iedereen die van tevoren al meer dan $100 gedoneerd heeft, krijgt ook een artbook. Op dit moment zijn dat ruim 2000 donateurs.

Artbook

Het boekje zal gemaakt worden door Dynamite Entertainment en zal ongeveer 200 pagina’s bevatten. De inhoud van het boekje is concept art, foto’s en behind-the-scene materiaal. Bekijk een aantal foto’s van het boekje hieronder!

system shock

system shock

system shock

De originele System Shock verscheen in 1994. De game kreeg een vervolg in 1999. Beide games hebben legendarische status bereikt, dus de ontwikkeling van de remake zal voor velen een zegen zijn!

Doelen

Hoewel de main goal van $900.000 bijna is bereikt, is de studio niet bang om te vragen om meer. Ze hopen bijvoorbeeld met $1,1 miljoen een OSX versie van de game te kunnen maken. Bekijk de stretch goals hier beneden.

Draag je de klassieker een warm hart toe? Doneer dan aan de remake! Via hun Kickstarter kan je verschillende donaties doen, waar je vervolgens rewards voor krijgt. Vanaf $30 krijg je een digitale kopie van de remake en een pdf van het handboek. Vanaf $150 krijg je een collector’s edition, met fysiek kopie van het spel, steel cases, soundtracks en System Shock miniatuur. Ook kan je voor $350 je lijk terugvinden op Citadel Station en kan de echte uitbesteder voor $10.000 naar een exclusief System Shock feestje komen in Portland, Oregan.

De demo van de remake is al te spelen via Steam, GoG en Humble Store.

System Shock verschijnt tijdens de feestdagen van 2017. De game wordt ontwikkeld voor Windows, Xbox One, Linux en OSX.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek