Tacoma uitgesteld naar 2017

Tacoma uitgesteld

Fullbright, de developer van Gone Home, heeft bekend gemaakt dat de follow up, Tacoma, is uitgesteld naar 2017. De developer maakte bekend dat de beslissing is gemaakt aan de hand van hoe de game er nu uitziet en hoeveel tijd en aandacht zij denken dat de game verdient. Fullbright verzekerde op hun blog dat dit geen last minute beslissing was.

Tacoma speelt zich af op een lunar base waarvan de bemanning is verdwenen. De spelers zullen de basis moeten verkennen om audio en holografische video tapes te vinden om er achter te komen waar de bemanning van de basis is.

In de nieuwsbrief, gericht aan fans, vermeldde de developer dat ze hebben geluisterd naar feedback van andere developers en aan de hand daarvan zijn gaan werken aan de grootste opvattingen over de game. De developers gingen zich daarom afvragen hoe zwaartekracht echt zou werken in een deep-space facility als Tacoma. Ook augmented reality kwam naar voren. De developers weten namelijk nog niet zeker hoe de speler aan de hand van augmented reality op betekenisvolle wijze met het verhaal om kan gaan en wat de functies zouden kunnen zijn. De developer wil juist iets doen dat nog niet eerder is gedaan. Vandaar dat er meer gedachte, tijd en aandacht in de game wordt gestopt.

Tacoma uitgesteld

Fullbright heeft daarom besloten om zes maanden langer aan de game te werken. De sci-fi space based adventure game zou eigenlijk ergens tussen midden en eind 2016 uitkomen. We zullen dus helaas tot 2017 moeten wachten. De developer maakte bekend dat zij wel van plan zijn de game deze zomer publiekelijk te laten zien. De bedoeling is dat de features die herzien zijn zullen worden getoond in een sample van de core game. Tacoma werd al eerder aan het publiek getoond in augustus.

Tacoma is in ontwikkeling voor Linux, Mac, Windows PC en Xbox One.

 

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek