Take-Two komt met trademark voor “Ghost Story”

Take-Two ghost story

Take-Two, het bedrijf achter Rockstar games, 2K games en 2K sports, heeft een trademark aangevraagd voor iets dat de naam “Ghost Story” krijgt. De trademark werd op 6 oktober aangevraagd. De trademark werd echter niet alleen voor een game aangevraagd. Ook voor films en kleding zal de trademark gebruikt kunnen worden. Take-Two lijkt steeds serieuzer te worden met hun teasers.

Een trademark betekent op zichzelf natuurlijk niets. Het hoeft zelfs geen toekomstig product of aankondiging te betreffen. Take-Two bezit namelijk ook trademarks voor “Judas” en “GTA TV” en daar is nooit iets van gekomen.Take-Two laat zich dan ook bijna nooit uit over trademarks in de vorm van commentaar. Of Ghost Story verbonden is aan een andere Take-Two serie is dus ook niet duidelijk. De Red Dead Redemption teasers doen natuurlijk denken van wel. Daarnaast heeft het bedrijf recent een divisie onder de naam Double Take opgezet. Deze zullen comic books en graphic novels produceren.

Take-Two ghost story

Rockstar kwam al eerder met de mededeling dat er binnenkort een aankondiging van een nieuwe game zou komen. Deze komt op zijn vroegst pas in april 2017 uit. Daarnaast werkt Rockstar aan een mysterieuze nieuwe IP.  Verdere informatie werd niet gegeven. De belofte dat er binnenkort een aankondiging zou komen werd ten tijde van de E3 gedaan. De nieuwe IP zal het portfolio van de publisher gaan uitbreiden.

Het bedrijf heeft tegenover het jaar daarvoor een zware tijd gehad. De omzet ging van 1.669 biljoen naar 1.561 biljoen. Take-Two merkte daarbij op dat de line up van het vorige jaar veel meer variatie had waardoor het moeilijk was om te concurreren. De eigenlijke winst bleef nagenoeg hetzelfde ( van 219.2 miljoen naar 218.3 miljoen). GTA V, GTA Online, NBA 2K15, BA 2K16 en XCOM 2 hebben de grootste bijdrage geleverd. Omzet van digitale content steeg met 36 procent naar een all-time record van 835.2 miljoen. Ook hier kwamen de GTA, NBA, WWE, Borderlands en XCOM franchises naar voren als de grootste performers.

 

 

 

 

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek