Talent achter “Way to the Woods” tekent bij Team17

Way to the Woods, de prachtige adventure-game van het 16-jarige talent Anthony Tan, is opgepikt door het internationaal bekende label Team 17 Digital Limited. Zij zullen Tan bijstaan bij het verder ontwikkelen van Way to the Woods.

Team 17 bestaat ondertussen al 27 jaar en is daarmee een van de oudste gamedevelopers ter wereld. Hun bekendste franchises zijn Worms en Alien Breed. Games die zij voor 2016 gepland hadden zijn Yooka-Laylee en Allison Road, twee zeer geanticipeerde titels. Ze kunnen daar Way to the Woods bij optellen, want de jonge maker van de game heeft een contract getekend bij de ervaren developers!

Way to the Woods

Way to the Woods raakte in de bekendheid door het overweldigende commentaar op een thread op Reddit. De game is ontworpen door Studio Happy Bee, een indie developer in Melbourne, Australië. Studio Happy Bee heeft echter maar één werknemer en dat is de 16-jarige student Anthony Tan, die tot nu toe als enige verantwoordelijk is voor het prachtige Way to the Woods. Team 17’s CEO Debbie Bestwick gaf toe in het begin wel moeite te hebben met de leeftijd van de student, maar claimde uiteindelijk dat “if you’re good enough, you’re old enough“.

Het eerste materiaal van de game kreeg veel lovende woorden, met name vanwege de leeftijd van de developer. Way to the Woods wordt een third-person adventure waarin je speelt als twee herten in een surrealistische wereld. De stijl is geinspireerd op de films van Studio Ghibli, de Japanse animatiestudio die bekend is de cultklassiekers Spirited Away en Howl’s Moving Castle. De soundtrack wordt verzorgd door Jeremy Warmsley, een film-componist uit London wiens stijl omschreven wordt als “indie folktronica”. De prachtige, surrealistische stijl van de game is in combinatie met de originele soundtrack nú al een game die het hart van elke indie-liefhebber laat smelten.

Way to the Woods


Het is nog onduidelijk wanneer Way to the Woods zal verschijnen, in verband met de studie van ontwikkelaar Anthony Tan. De game zal speelbaar zijn op PC.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek