Tales of Berseria pakt uit met collector’s edition

Tales of Berseria collector's edition

De volgende entry in de Tales serie, Tales of Berseria, is in Japan al uit. De rest van ons zal moeten wachten tot volgend jaar. In Noord Amerika komt de game op 24 januari uit. De JRPG zal enkel op de PS4 en PC uitkomen. Namco Bandai is zelden verlegen geweest met hun collector’s editions. Deze keer pakken ze weer flink uit. Dat is ook te zien aan het prijskaartje: de collector’s edition zal 150 dollar kosten.

De collector’s edition is al beschikbaar voor pre-order in Noord Amerika. Spelers zullen naast de game een steelbook case, chibi character figures, een set van 8-bit keychains en een CD met speciaal uitgekozen muziek krijgen. Daarnaast nog enkele trading cards, een strategy guide en een hardcover prequel verhaal met de titel “A Witch’s Tale: A World Full of Daemons”.

De nieuwe Tales game zal weer enkele veranderingen en vernieuwingen introduceren. Deze keer komt er een systeem dat Switch Blast heet. Met dit systeem kun je back up characters aanwijzen voor wanneer een van je primaire characters niet meer kan vechten of geen acties meer kan uitvoeren.

Tales of Berseria Collector's edition

Berseria zal zich afspelen in het Holy Midgand Empire, een machtig land dat vrijwel alle macht over het continent bezit. De wereld zal gedeeld zijn met die van Tales of Zestiria. Het verhaal speelt zich echter in het verre verleden af. Het spel lijkt de focus te leggen op de zee. Er zijn namelijk een ontelbaar aantal eilanden waar Midgand ook de macht over heeft. Het land wordt niet alleen bewoond door mensen maar ook een ander ras, de Malakim. Dit zijn bovennatuurlijke wezens die door de mens als slaven wordt gebruikt. De magische krachten van de wezens zijn zichtbaar geworden na de ontsnapping van Velvet uit haar gevangenis. Daarnaast neemt een ziekte, Daemonblight, een belangrijke rol op zich. Mensen die lijden aan de ziekte verliezen hun menselijkheid en veranderen al snel in Daemons. De hoofdrolspelers van het verhaal zullen de wereld moeten redden van de Daemons om zo de vrede te herstellen.

Tales of Berseria lijkt in Europa op 27 januari uit te komen. De collector’s edition voor Europa lijkt ook enkele verschillende items te bevatten.

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek