Taric Champion spotlight

Taric

Gisteren heeft Riot Games een nieuwe champion spotlight geplaatst op hun YouTube kanaal. Deze champion spotlight gaat over Taric die recentelijk een rework heeft gekregen op de PBE. In dit bericht zul je meer te weten komen over zijn speelstijl, abilities en stats die je het beste kunt gebruiken in je build.

Taric heeft laatst een rework gekregen op de PBE, Riot Games vond het nodig om zijn schild af te pakken. In plaats daarvan hebben ze besloten Taric een menselijk schild te maken en hem een abilityset te geven waarmee hij tanky is en teamgenoten flink kan supporten.

Taric is een champion die voornamelijk goed scalet met Health, Armor en Magic Resistance. Hierdoor wordt hij een echte tank.

Abilities:
Passive: Bravado – Elke keer als Taric een ability gebruikt maakt hij zijn 2 opvolgende basic attacks sterker. Deze basic attack zijn sneller, doen magic damage en verkort de cooldown op abilities die op dat moment op cooldown zijn.
Q: Starlight’s Touch – Passive: Starlight’s touch krijgt om de zoveel seconden stacks. Deze stacks maken de heal van de active van deze ability sterker.
Active – Taric gebruikt een area of effect heal op zichzelf. Teamgenoten kunnen deze heal ook ontvangen door erin te staan.
W: Bastion – Passive: Taric krijgt armor van deze ability
Active: Taric shieldt een teamgenoot en maakt een link met ze. Deze link wordt verbroken als Taric en zijn teamgenoot te ver uit elkaar lopen. Het nut van deze link is dat alle abilites die Taric cast ook worden gecast vanuit zijn teamgenoot. Dit betekent dat je twee area of effect heals hebt met de Q, twee stunlines met de E en twee area of effect invulnerabilies met de R.
E: Dazzle – Taric cast in een line een stun. terwijl deze gecast wordt kan Taric blijven lopen. Alle targets die geraakt wordt ontvangen de stun.
R: Cosmic Radiance – Taric begint met het casten van een area of effect. 2 seconden nadat deze gecast is geeft hij teamgenoten die in deze area of effect staan een tijdelijke invulnerability en ontvangen dus geen damage van vijandige abilities, echter kun je wel nog geraakt worden door crowdcontrol abilities.

Taric ziet er momenteel heel sterk uit voor de support role. Hij is tanky, kan early game veel healen en dat hij een Kayle ultimate voor teamgenoten en zichzelf heeft maakt hem al eng genoeg

Wat vinden jullie van deze rework? Ga je hem hierdoor vaker spelen of toch minder? Laat het ons weten in de reacties!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek